Primăria Alba Iulia va repara încă 12 străzi din municipiu

Administrația locală pregătește demararea lucrărilor de reparații pe încă 12 străzi din municipiu. În acest sens au fost pregătite două proiecte de hotărâre privind documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) ce vor fi supuse spre aprobare Consiliului Local.

Este vorba despre str. Brândușei (de la ieșirea din Alba Iulia spre Pâclișa), care din cauza intervenţiilor numeroase pentru extinderea sau reabilitarea unor reţele de utilități (apă, canal, gaz, energie electrică), a ajuns într-o accentuată stare de degradare. În plus, strada nu are trotuar și nu este iluminat, fiind periclitată siguranţa circulaţiei atât pentru pietoni cât și pentru ceilalţi participanţi la trafic.

ELIT

Potrivit documentației proiectantul propune: reabilitarea carosabilului cu 2 benzi de circulație; realizare unei piste de biciclete pe partea dreaptă a străzii, realizarea de trotuare pe ambele părți; amenajare sistemului pentru colectare și evacuare ape pluviale; canalizație tehnică; iluminat public zone verzi și mobilier urban.

Valoarea totala estimată a lucrărilor, inclusiv TVA, așa cum rezultă din devizul general, este de 23.126.155 de lei, iar durata de execuţie este de 18 luni.

De asemenea, a fost întocmită documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenții pentru  reparații capitale pe străzile: 9 Mai, Timotei Cipariu, Aurel Vlaicu, Toporașilor, Fântânele, Ghioceilor, Salcâmului, Iederii, Crișan, Cetății și Aron Pumnul.

ADEZIUNE PLUS

Aici sunt prevăzute: desfacerea bordurilor existente și montarea de borduri noi; frezarea și decaparea suprafeţelor asfaltice; lucrări de terasamente; așternerea straturilor de agregate; așternerea straturilor de asfalt; amenajare de zone verzi unde este posibil, amenajare de parcaje longitudinale unde este posibil; plantări de arbuşti; amenajare de trotuare din dale autoblocante; montări de guri de scurgere noi și decolmatarea acestora; aduceri la cotă guri de scurgere și cămine; canalizație tehnică pe toate străzile; reabilitare/completare iluminat public pe toate străzile; realizare pistă de biciclete pe str. Aurel Vlaicu în relaţie cu circuitele din zona istorică.

Valoarea totală estimată a lucrărilor, inclusiv TVA, așa cum rezultă din devizul general este de 16.060.561 de lei, iar durata de execuţie este de 18 luni.

Finanţarea investiției se va face din bugetul local și din alte surse constituite conform legii.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| STP Alba: Consilierii locali din Alba Iulia, implicați de primarul Gabriel Pleșa în războiul pe care l-a declanșat la adresa STP

Încă o tentativă de abuz și dispreț, devenite pitorești pentru noua administrație în raport cu tot ce înseamnă contract și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

2 Comentarii

marius 28 mai 2014 at 9:16

Mai bine ar repara arterele principale si circulate. Octavian Goga este un cosmar, la fel si Macului. Cel mai important ar fi sa rezolve problema capacelor de canal si rigolelor din oras care nu sunt la cota si-ti distrug, incet si sigur, suspensia masinii.

aurel ioan 29 mai 2014 at 19:54

cum vine asta ? Mai bine ar repara arterele principale si circulate :
fiecare se gindeste doar la el ,cei care stau pe acea strada nu platesc impozite la fel poate chiar si mai mult,despre ce vorbim aici ,tipic Romanesc,pacat de tara aia ca este locuita(vorba cuiva) si de orasul acela ca sint asemenea oameni….

Comentariile sunt oprite