Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia va moderniza străzile din Cartierul Meridian. Investiția este estimată la valoarea de 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia solicită Consiliului Local aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru Obiectivul de investiţii: ”Modernizare străzi Cartier Meridian și parțial str. Costache Negruzzi”.

cartierul meridian din alba iulia01Potrivit raportului de specialitate care însoțește un proiect de hotărâre aflat pe Ordinea de zi a ședinței din 28 august, investiția se impune deoarece este vorba de străzi neamenajate, cu structură edilitară existentă (apă, canal, gaze, rețea curent electric, telefonie), care asigură utilitățile pentru construcțiile edificate din zonă.

”Artera principală de acces din aceasta zonă este str. Costache Negruzzi, din care s-au dezvoltat drumurile din acest cartier. Pe aceste drumuri, în timp, a fost aşternut strat de piatră sau balast, dar care sub trafic s-a infestat cu pământ și întrucât nu este asigurată scurgerea apelor s-au creat gropi în structura drumului, generând disconfort în exploatare. În aceste condiţii se impune aducerea elementelor geometrice la valori reglementate tehnic corespunzător claselor tehnice în funcţie de nivelul traficului, pentru sporirea capacității portante și realizarea unei suprafeţe de rulare cu planeitate corespunzătoare. Scurgerea apelor nu este asigurată pe niciuna dintre străzi, apele scurgându-se haotic în lungul străzilor sau băltind pe acestea”, se precizează în documentul citat.

Se vor face lucrări pe o lungime de 330 ml, pe str. Costache Negruzzi și 487 ml pe alte străzi din cartierul Meridian.

Proiectul propune următoarele:

– structură rutieră nouă, realizată din două straturi asfaltice; trotuar pe partea stângă spre sensul de mers către cartierul Meridian, zone verzi pe ambele părți, montări de guri de scurgere noi; canalizație tehnică.

– pentru străzile din cartierul Meridian, avându-se în vedere că sunt străzi de categoria a IV-a, cu gabarite mici, care fac imposibilă așternerea betoanelor asfaltice, și faptul că branşamentele la utilități sunt pozate la adâncimi mici, este prevăzută realizarea unei îmbrăcaminți din dale de beton vibropresat, de 8 cm grosime.

Valoarea totală estimată a lucrărilor,   inclusiv TVA,  așa cum rezultă din devizul general, este de 1.007.511,00 lei, iar durata de execuţie este estimată la 5 luni.

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea