Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia este într-atât de performantă, bogată și lipsită de nevoi încât nu au fost necesari banii din Fondul de Rezervă. Explicațiile premierului interimar

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Primăria Alba Iulia este într-atât de performantă, bogată și lipsită de nevoi încât nu au fost necesari banii din Fondul de Rezervă. Explicațiile premierului interimar

Premierul interimar Florin Cîţu a explicat în cursul zilei de luni că banii daţi din Fondul de Rezervă al Guvernului către primării au fost împărţiţi în funcţie de nevoi şi nu de partidul politic.

Întrebat care au fost criteriile prin care au fost împărţiţi banii din Fondul de Rezervă al Guvernului către primării, premierul a explicat că banii au fost împărţiţi în funcţie de nevoi.

„Peste 50% din banii de la rectificare s-au dus la primarii PSD. Este vorba de nevoi. Sunt diferite criterii, situaţii, nu stă nimeni să se uite la partidul politic, se uită la nevoile primăriilor, aşa s-a întâmplat şi la rectificare„, a explicat premierul interimar.

Florin Cîţu a mai explicat că „primăriile care sunt cele mai slabe şi încasează cel mai puţin au primit cei mai mulţi bani pentru că nu sunt performante”.

Criteriile au fost comunicate în nota pe care prefecţii o trimit către primării, primăriile trimit apoi către prefectură necesităţile şi aceşti bani sunt alocaţi pe baza criteriilor din acea notă. Au fost cereri de 11 miliarde de lei. Suma care a fost împărţită a fost doar de un miliard de lei. Tot am auzit că sunt supăraţi unii,eu ştiu că la rectificatrea bugetară primăriile care sunt cele mai slabe şi încasează cel mai puţin au primit cei mai mulţi bani pentru că nu sunt performante , nu colectează venituri la buget. Deci, ipocrizia asta trebuie să se mai termine”, a mai declarat Florin Cîţu.

Așadar din spusele premierului interimar nu putem să deducem decât faptul că primăria Alba Iulia este una extrem de performantă, ce încasează extrem de mulți bani și nu are nevoi – drept pentru care suma alocată a fost zero ! Dar, oare, aceasta este realitatea?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici Cetatea Alba Carolina s-a transformat într-un teren de joacă pentru primul weekend Urban Playfield, 18-19 mai! Alba Iulia este primul oraș din cele 10 din România prin care evenimentul urmează să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea