// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Primăria Aiud: Planul de mobilitate urbană durabilă al municipiului, lansat în dezbatere publică. Se așteaptă sugestii și propuneri de la cetățeni

Cât de ușor, eficient și plăcut se vor deplasa cetățenii pe jos, cu bicicleta sau cu mijloace de transport, este obiectul unei dezbateri publice, în premieră la Aiud, transmit reprezentanții primăriei.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) este un plan strategic conceput pentru a satisface nevoia de mobilitate a cetățenilor și a companiilor în orașe și în împrejurimile acestora, în vederea creșterii calității vieții.

Planul stabilește modul în care se vor pune în aplicare conceptele moderne de management al mobilității urbane durabile, așa cum au fost definite și implementate la nivel european. Scopul acestuia este de a identifica și a preciza clar care sunt măsurile și proiectele finanțabile prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, reprezentând totodată o documentație complementară strategiei de dezvoltare teritorială și planului urbanistic general.

Noul concept pune accent deosebit pe implicarea cetățenilor și a tuturor părților interesate, pe coordonarea politicilor între sectoare (transport, utilizarea teritoriilor, mediu înconjurător, dezvoltare economică, politici sociale, sănătate, siguranță, etc.), între diferitele niveluri de autoritate publică și între autoritățile învecinate, prezentând și o viziune sustenabilă de dezvoltare pentru zona urbană și periurbană a municipiului Aiud.

Planul întocmit la nivelul UAT Municipiul Aiud, supus dezbaterii publice, poate fi consultat pe site-ul oficial al Primăriei Aiud www.aiud.ro (la secțiunea dezbatere publica) precum și la punctul de documentare al instituției, respectiv Biroul Comunicare și Relații Publice, propunerile și sugestiile fiind așteptate până la data de 8 martie 2017.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la Primăria Aiud: Planul de mobilitate urbană durabilă al municipiului, lansat în dezbatere publică. Se așteaptă sugestii și propuneri de la cetățeni

  1. alex 10.02.2017 la 20:27

    Cat au de platit cetatenii din Aiud pentru acest „roman” de peste 350 de pagini scris de o firma din Pitesti si care din punct de vedere practic nu aduce nici un folos aiudeanului????? Asteptam un raspuns clar din partea primariei.

  2. lupul singuratic 11.02.2017 la 16:01

    Corecta intrebare , cat a costat lucrarea?

  3. Don Simon 12.02.2017 la 11:09

    Sa se gandeasca city managerul la dezvoltare. Pt 3800 ron/luna macar sa se prefaca ca se gandeste. Ca timpul trece, banii vin si poate astupa cineva si groapa din sensul giratoriu…!