Primar din Cluj, trimis în judecată după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să ”cumpere” un ziarist

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Viorel Matiș, primarul comunei clujene Beliş, a fost trimis în judecată pentru dare de mită, după ce a fost prins în flagrant când oferea 200 de euro unui ziarist, pentru a nu mai publica articole critice la adresa sa, au informat vineri reprezentanţii DGA – Serviciul Judeţean

„Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj au finalizat cercetările iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a întocmit rechizitoriul prin care, la data de 12.10.2018, a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului unei comune din judeţul Cluj, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Din cercetări a rezultat faptul că acesta a înmânat, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018, suma de 1000 de lei şi 200 de euro unui ziarist, pentru ca acesta să nu publice articole defăimătoare la adresa sa”, se arată într-o informare a DGA, conform agerpres.ro.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Viorel Matiş a fost prins în flagrant în luna martie.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„La data de 03.03.2018, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, cu sprijinul tehnic al ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Cluj, l-au prins în flagrant pe Matiş Viorel, primar al comunei Beliş, judeţul Cluj, în timp ce acesta oferea suma de 200 euro, numitului D.I.V., ziarist, pentru a nu mai publica articole critice la adresa sa”, se spunea, la data precizată, într-o informare a Tribunalului Cluj.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419