Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Prima de carieră didactică 2023: Telefoanele sunt echipamente care pot fi cumpărate de profesori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prima de carieră didactică 2023: Telefoanele sunt echipamente care pot fi cumpărate de profesori

Pentru prima de carieră didactică, există acum clarificări cu privire la cheltuielile eligibile, dezvăluite de către ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, în exclusivitate pentru Edupedu.ro.

Această dezvăluire vine în urma unei solicitări făcute de către Edupedu.ro Ministerului Fondurilor Europene, care a cerut o clarificare oficială cu privire la achiziția de telefoane folosind banii destinați primei de carieră didactică.

În mod interesant, telefoanele se regăseau pe o listă de achiziții interzise, însă nu se oferea o explicație detaliată cu privire la această interdicție, iar nimeni nu asuma oficial un răspuns în acest sens, până acum.

Pe 28 octombrie, un document informativ transmis directorilor de școli de către Ministerul Educației și obținut de Edupedu.ro a confirmat că reprezentanții Ministerului Educației, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și sindicatele au stabilit anumite reguli de bază privind aceste cheltuieli. Acest document a clarificat că nu vor fi permise achiziții de televizoare, telefoane și ceasuri inteligente din fondurile destinate primei de carieră didactică.

În data de 26 octombrie, surse anonime au informat Edupedu.ro că profesorii ar putea fi restricționați în ceea ce privește achiziția de telefoane din prima de carieră didactică în valoare de 1.500 de lei. La acea dată, sindicatele din domeniul Educației s-au întâlnit cu reprezentanții Ministerului Educației pentru o discuție ce a durat 4 ore, în care s-au abordat detaliile legate de primele de carieră didactică și de carieră profesională.

Cu doar două săptămâni în urmă, în școli a fost distribuită o listă care specifica ce achiziții ar putea face profesorii cu suma de 1.500 de lei destinată primei de carieră didactică. Pe această listă erau menționate și telefoanele ca fiind eligibile. Documentul prezenta cheltuielile admisibile și modalitatea prin care profesorii le pot justifica, conform surselor din cadrul Edupedu.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea