Rămâi conectat

Curier Județean

Prima de carieră didactică 2023: Telefoanele sunt echipamente care pot fi cumpărate de profesori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prima de carieră didactică 2023: Telefoanele sunt echipamente care pot fi cumpărate de profesori

Pentru prima de carieră didactică, există acum clarificări cu privire la cheltuielile eligibile, dezvăluite de către ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, în exclusivitate pentru Edupedu.ro.

Această dezvăluire vine în urma unei solicitări făcute de către Edupedu.ro Ministerului Fondurilor Europene, care a cerut o clarificare oficială cu privire la achiziția de telefoane folosind banii destinați primei de carieră didactică.

În mod interesant, telefoanele se regăseau pe o listă de achiziții interzise, însă nu se oferea o explicație detaliată cu privire la această interdicție, iar nimeni nu asuma oficial un răspuns în acest sens, până acum.

Pe 28 octombrie, un document informativ transmis directorilor de școli de către Ministerul Educației și obținut de Edupedu.ro a confirmat că reprezentanții Ministerului Educației, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și sindicatele au stabilit anumite reguli de bază privind aceste cheltuieli. Acest document a clarificat că nu vor fi permise achiziții de televizoare, telefoane și ceasuri inteligente din fondurile destinate primei de carieră didactică.

În data de 26 octombrie, surse anonime au informat Edupedu.ro că profesorii ar putea fi restricționați în ceea ce privește achiziția de telefoane din prima de carieră didactică în valoare de 1.500 de lei. La acea dată, sindicatele din domeniul Educației s-au întâlnit cu reprezentanții Ministerului Educației pentru o discuție ce a durat 4 ore, în care s-au abordat detaliile legate de primele de carieră didactică și de carieră profesională.

Cu doar două săptămâni în urmă, în școli a fost distribuită o listă care specifica ce achiziții ar putea face profesorii cu suma de 1.500 de lei destinată primei de carieră didactică. Pe această listă erau menționate și telefoanele ca fiind eligibile. Documentul prezenta cheltuielile admisibile și modalitatea prin care profesorii le pot justifica, conform surselor din cadrul Edupedu.ro.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall: Strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall! O strângere de fonduri, sub forma unei demonstrații cu roboți, va fi organizată la data de 1 decembrie, pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș.

Echipa de robotică Xeo, formată din elevi ai Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan”, se afirmă ca un ambasador al educației STEM în Alba Iulia. Cu o tradiție de 7 ani în participarea la competiția internațională FIRST Tech Challenge, echipa Xeo aduce inovația și spiritul comunitar în prim-planul activităților sale.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Pe data de 1 decembrie 2023 în intervalul orar 10:00-18:00, echipa Xeo va demonstra nu doar abilitățile lor tehnice impresionante, ci și angajamentul lor față de comunitate. Sub deviza „Robotica unește Romania,” echipa va organiza o strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți la Carolina Mall din Alba Iulia.

Printre activitățile amuzante și creative planificate la standul echipei Xeo, se numără și interacțiuni directe cu vizitatorii și joculețe distractive pentru toată lumea, oferindu-le o experiență captivantă. Cu zâmbetele pe buze și entuziasmul specific echipei, acești tineri pasionați vor transmite publicului fascinația lor pentru robotică și dorința de a face o România mai bună.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Cu toate acestea, evenimentul este mai mult decât o simplă demonstrație tehnologică. Echipa Xeo are un obiectiv nobil: să strângă fonduri pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș. Acest gest ilustrează angajamentul lor față de comunitate și dorința de a aduce bucurie și speranță în inimile celor mai puțin privilegiați în perioada sărbătorilor.

„Suntem mândri să fim parte din acest proiect și să contribuim la construirea unei comunități mai puternice și unite,” a declarat liderul echipei Xeo. „Credem că tehnologia nu ar trebui să fie doar un instrument, ci și un mijloc de a aduce schimbări pozitive în jurul nostru.”

Evenimentul de la Carolina Mall reprezintă o oportunitate pentru comunitatea locală să interacționeze cu viitorul tehnologic și să susțină inițiativele caritabile. Echipa Xeo invită pe toți cei interesați să li se alăture în această zi specială, contribuind la strângerea de fonduri pentru a lumina sărbătorile copiilor aflați în nevoi.

Pentru cei care doresc să susțină cauza echipei de robotică Xeo, donațiile pot fi făcute direct la standul lor în timpul evenimentului.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare