Preţurile la combustibili au crescut deja, fără ca acciza să fi fost introdusă – Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR
Preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), Florin Jianu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, că preţurile la combustibili au crescut deja, fără ca acciza să fi fost introdusă, referindu-se la măsura reintroducerii supraaccizei la combustibili.
„Când introduci o măsură în economie, economia o absoarbe, o asimilează. Las-o acolo! De ce să scoţi la 1 ianuarie 2017 o acciză ca să o introduci peste 9 luni? Ce se întâmplă de fapt în economie? În momentul în care scoţi o taxă, cuantumul scăderilor de preţuri nu e egal cu cuantumul taxi respective, iar când o reintroduci, fapt ce s-a întâmplat zilele acestea, deja preţurile au fost crescute fără ca acciza să fi fost introdusă. Ceea ce spun eu acum este o pledoarie pentru predictibilitate şi stabilitate”, a spus Florin Jianu.
Acesta a afirmat că în cazul în care premierul are dreptate şi economia este funcţională nu ar trebui să existe măsuri precum TVA splitat sau reintroducerea supraaccizei la combustibili.
„Prim ministrul a fost ieri în Parlament şi a prezentat rezultatele economice. Eu plec de la două ipoteze: faptul că prim ministrul României e de bună intenţie şi al doilea fapt e că deţine informaţiile cele mai substanţiale în ceea ce înseamnă mediul economic. Şi, atunci, teoretic, dânsul are dreptate în ce spune. Dincolo de declaraţiile politice, şi de o parte şi de alta ne uităm la ceea ce spune premierul. Şi atunci, dacă economia e funcţională, lucrurile sunt în regulă, există suficiente date ca în bugetul de stat să nu avem modificări. Atunci, nu mi-aş dori să mai vedem o astfel de propunere: TVA splitat, impozite care se schimbă de la o zi la alta sau alte tipuri de măsuri cum e reintroducerea accizei. De fapt acel ‘stabilitate şi predictibilitate’ asta înseamnă”, a adăugat Jianu.
În opinia acestuia, impozitul zero pe dividende nu este o idee foarte bună, pentru că va duce la diferenţă mare între impozitarea capitalului şi a forţei de muncă.
„Pe niciunul dintre întreprinzători nu l-am auzit rupându-şi hainele de pe el spunând ‘Eu am nevoie de dividende zero în acest moment pentru că, altfel, nu pot să mă dezvolt’. Nu, nu e aceasta măsura! Trebuie să ne uităm la impozitarea forţei de muncă, la fondurile europene, la debirocratizare şi la alte lucruri”, a explicat preşedintele CNIPMMR.
În altă ordine de idei, Florin Jianu a spus că ar dori să vadă promovată în această toamnă o lege prin care statul să nu mai poată cere un document pe care îl deţine.
Sursa: capital.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Prognoza meteo pentru iarna 2025-2026: Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în România Meteorologii Accuweather și Easeweather au realizat prognoza pentru următoarele luni și au aflat când va fi următoarea ninsoare în România. Chiar dacă ne aflăm în sezonul cald, experții ne spun în ce zonă vor cădea primele precipitații sub formă de ninsoare […]
Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din țară, îl contrează pe Ilie Bolojan: Pachetul doi de măsuri va afecta grav comunitățile locale
Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din țară, îl contrează pe Ilie Bolojan: Pachetul doi de măsuri va afecta grav comunitățile locale Gheorghe Damian, primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din țară, îl contrează pe Ilie Bolojan și este de părere că pachetul […]
Controale în spitalele din România: Mâncarea servită pacienţilor, în vizorul autorităţilor. Rogobete: ”Unele meniuri reflectă dispreţul faţă de oameni”
Controale în spitalele din România: Mâncarea servită pacienţilor, în vizorul autorităţilor. Rogobete: ”Unele meniuri reflectă dispreţul faţă de oameni” Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, a anunţat că urmează controale în spitalele din România, începând de săptămâna viitoare, după ce a primit peste 200 de sesizări despre calitatea mâncării servite pacienţilor. Unele meniuri arată impecabil, altele, „din […]