Rămâi conectat

Actualitate

Preţurile carburanţilor cresc într-un ritm ameţitor. Motorina, mai scumpă cu 20% după mandatul Tudose

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preţurile carburanţilor cresc într-un ritm ameţitor. Motorina, mai scumpă cu 20% după mandatul Tudose. În mai puţin de cinci luni, motorina s-a scumpit cu aproape 1 leu pe litru. Motivul, supraacciza şi cotaţiile internaţionale pentru barilul de petrol. Astfel, şoferii plătesc acum, în medie, cu 45 de lei mai mult pentru un plin.

Un litru de motorină a ajuns să fie vândut, în medie, cu 5 lei şi 42 de bani, dar sunt cazuri când ajunge şi la 6 lei. Preţul de acum e cu 20% mai mare decât la sfârşitul lunii august, înainte de reintroducerea supraaccizei la carburanţi, informează stiri.tvr.ro

Și benzina s-a scumpit cu aproape 70 de bani pe litru de la începutul toamnei trecute. Schimbările de preţ i-au făcut pe şoferii mai atenţi atunci când alimentează, dar nu toţi şi-au şi redus consumul.

Motorina s-a scumpit mai mult decât benzina pentru că în România se consumă mult mai mult acest carburant, spun transportorii.

Motorina a ajuns să coste în România mai mult decât în alte ţări mult mai bogate din UE, precum Austria, Spania sau Luxemburg. La benzină stăm ceva mai bine – doar Bulgaria şi Polonia au preturi, exprimate în euro, mai mici decât cele de la noi.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea