Rămâi conectat

Actualitate

Prețul la carnea de porc s-a dublat în 2022: Cât plătesc românii pe kilogram

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prețul la carnea de porc s-a dublat în 2022: Cât plătesc românii pe kilogram

Cel mai cerut și cumpărat aliment în perioada sărbătorilor de iarnă s-a scumpit emnificativ în 2022. Prețul la carnea de porc s-a dublat în acest an, chiar dacă autoritățile continuă să ne spună că este cea mai ieftină din toată Uniunea Europeană.

Unii români aleg să cumpere preparate gata gătite și, în felul acesta, își rezervă timpul alocat alergatului prin magazinele alimentare pentru alte activități. Dar cei mai mulți încă petrec ore întregi în bucătărie gătind pentru cei dragi o masă de Crăciun autentic românească.

Și când vorbim de tradițional nu putem omite carnea de porc, pe care românii preferă să o cumpere direct de la producători. Carcasa de porc în viu costa anul trecut 10-11 lei per kilogram, iar acum a ajuns la 17-18 lei, chiar și 21 de lei/kg, după cum vedem din anunțurile postate pe diverse site-uri de specialitate.

Crescătorii spun că au fost nevoiți să scumpească porcul „în viu” de prețurile ridicate la furaje.

Culmea, un experiment făcut de Știrile Pro Tv arată că, la ferme, carnea de porc se vinde la un preț mai mic decât în gospodăria unui țăran. Dar, chiar și aici tot a crescut cu 40% față de anul trecut. Astfel, azi, dacă cineva vrea să își cumpere un porc care cântărește 150 de kilograme, la un preț de vânzare de 16 lei/kg, plătește 2400 de lei.

Scump, într-adevăr, dar dintr-un porc întreg se pot face și provizii pentru toată iarna, de la slănină și ciolane afumate până la cârnați și pungi de carne pentru fripturi.

Sursa: gandul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea