Rămâi conectat

Actualitate

Preţul la carburanţi a scăzut în medie cu circa 5% în ultimele trei luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preţul carburanţilor a scăzut în medie cu circa 5% în ultimele trei luni, continuând ritmul descendent de la începutul anului.

De la începutul anului până acum, preţurile au continuat să scadă după ce a fost eliminată supraacciza şi redusă taxa pe valoarea adăugată de la 1 ianuarie 2017.

Potrivit datelor colectate de ZF de pe site-ul OMV Petrom, cel mai mare distribuitor local de carburanţi, în cursul zilei de 24 iulie, la staţia de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu, un litru de benzină putea fi cumpărat cu 4,61 lei, în vreme ce motorina costa 4,6 lei pe litru.

Faţă de mijlocul lunii iulie anul trecut, scăderea preţurilor la benzină şi motorină este între şase şi şapte procente.

Petrolul a ajuns să fie tranzacţionat cu 46 de dolari pe baril, potrivit Bloomberg, un preţ în creştere ca urmare a deciziei Arabiei Saudite de a reduce exporturile de petrol începând cu luna august. Dolarul se află de mai multe săptămâni în cădere liberă, cu scurte perioade de revenire, ceea ce are de asemenea impact asupra preţului petrolului.

Sursa: zf.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea