Rămâi conectat

Ştirea zilei

Prețul colectării gunoiului la Alba Iulia CREȘTE oficial. Consilierii locali au votat transportul deșeurilor la Oradea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali ai Municipiului Alba Iulia au dat un vot favorabil creșterii prețului pentru colectarea gunoiului din oraș, în urma ședinței extraordinare convocate de Gabriel Pleșa.

Cetățenii municipiului Alba Iulia vor plăti un preț mai mare la colectarea gunoiului, cu aproximativ 3,56 lei, cu TVA. La acest moment depozitarea deșeurilor din Alba Iulia se va face la rampa de transbordare de pe centura orașului, până la deschiderea gropii de gunoi de la Galda de Jos, estimată pentru sfârșitul lunii aprilie.

Noile prețuri în tabelul de mai jos:

Creșterea prețului vine din faptului că Consiliul Local Oradea a majorat din nou taxa pe care o pretinde operatorilor de salubritate din alte judeţe care aduc gunoaie la Eco Bihor. Edilul Florin Birta a explicat că, prin această scumpire, speră că va descuraja alte oraşe să umple halda de gunoaie a Bihorului.

Taxa de 15 euro pe tona de deşeuri se adaugă tarifului de depozitare de la Eco Bihor, care este de 20,51 euro pe tonă. Aşadar, un operator de salubritate din afara Bihorului va plăti aproape 36 de euro pe tona de deşeuri adusă la depozitul ecologic din Episcopia, cost la care i se adaugă şi cheltuielile de transport.

Astfel, factura la gunoi pe care cetățenii din municipiul Alba Iulia o vor plăti va fi majorată, cu aproximativ 30 – 40 %. Problema gunoiului vine în urma deciziei APM Gorj de a suspenda autorizația depozitului operat de Polaris M Holding la Târgu Jiu, locul unde era transportat gunoiul menajer din județ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea