Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel: “Proiectul e-sănătate a fost blocat politic”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Judeţean Alba a câştigat prin contestaţie, la sfârşitul anului 2012, proiectul “Implementarea unui sistem informatic integrat e-sănătate la nivelul Spitalului de Urgenţă Alba”. Iniţial, acesta a fost respins din cauza neîndeplinirii punctajului, însă, ulterior a fost reconsiderat de Ministerul Informaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi declarat eligibil pentru finanţare. Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba susţine că “acest proiect a fost blocat politic”. Preşedintele CJ Alba şi conducerea spitalului se plâng de colaborarea proastă cu Ministerul Sănătăţii.

“A fost vorba despre o diferenţă de 0,5 puncte faţă de spitalele eligibile, însă, în final, toate spitalele care au avut un astfel de punctaj au reuşit, la contestaţie, să obţină finanţarea proiectului. Suntem foarte mulţumiţi de obţinerea acestui proiect, chiar dacă a fost deosebit de greu şi am fost nevoiţi să facem contestaţie”, a declarat managerul spitalului, Nicoleta Coşarcă, într-o conferinţă de presă, ce a avut loc la finele anului 2012, în cadrul instituţiei.

Proiectul constă în realizarea unei baze de date integrate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, prin care să se poată ţine o evidenţă clară pentru fiecare pacient, salon, secţie, decontări ale CJAS, şi ce va face parte ulterior, dintr-un sistem informatic integrat e-sănătate naţional. Contribuţia CJ Alba este de 2.007.134,20 lei, din care 1.398.660,90 sunt fondurile europene nerambursabile solicitate şi restul sunt contribuţiile la cheltuieli eligibile şi neeligibile.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel: “Proiectul e – sănătate a fost blocat politic”

“Acesta a fost primul gest faţă de ajutorul dat Spitalului Judeţean Alba de noul guvern. Meritul pentru acest proiect îl au colegii mei din cadrul Spitalului Judeţean Alba. Era dreptul nostru, într-o ţară normală. Am fost minţiţi şi în prima parte şi în a doua parte a anului 2012 de ministere. Nu avem nevoie de oameni mincinoşi, ne descurcăm singuri. Ne-au minţit şi vechiul guvern, şi ministerul sănătăţii şi cei care au condus până acum Ministerul Sănătăţii. Mie îmi plac oamenii de cuvânt şi dacă am spus un lucru, îl fac. Dacă ei ne mint nu avem nevoie de ei. Pentru că au mărit salariile trebuiau să mărească tarifele şi nu au făcut-o. Deci minciuna legată de Ministerul  Sănătăţii a fost ceea ce a caracterizat activitatea şi relaţia cu Spitalul Judeţean Alba. Nu ne-au ajutat cu nimic. Dacă nu era administrarea Consiliului Judeţean Alba, care unii acuma şi-o asumă, nu se făcea nimic în spital.  Interzic vreunui politician să vorbească despre Spitalul Judeţean Alba şi mai ales celor care ani de zile puteau să facă ceva pentru spital şi nu au făcut. Acum e responsabilitatea mea şi a colegilor mei care conduc spitalul şi atât. Dacă au obligaţii faţă de oamenii din judeţ, să-i vedem cum stopează minciuna de la Ministerul Sănătăţii. Gargară, poveşti şi asumare a ceea ce am făcut eu cu această conducere, m-am săturat să o aud de la unii şi de la alţii.

Ştiu că sunt şi medici în Spitalul Judeţean Alba care au impresia că fără ei nu se poate. Am avut o surpriză legată de RMN. Nu poţi să aştepţi 4 ore să vină un medic să-şi facă  datoria. Drept urmare, trebuie să specializăm pe anumite domenii cât mai mulţi medici în spital să nu avem nevoie de unii care se cred de neînlocuit. Eu nu am făcut politică, şi nu voi face, cu sănătatea oamenilor. Dar nu ne jucăm, când am spus că vom face un lucru, l-am făcut. Repet, fără mine şi Consiliul Judeţean Alba nu se făcea nimic în spital”, a declarat Ion Dumitrel.

 Conducerea Spitalului Judeţean Alba se bazează, în viitor, doar pe finanţarea asigurată de CJ Alba

 “Ca să continui cele spuse de domnul preşedinte al CJ Ion Dumitrel, trebuia să primim de la minister o diferenţă pentru lucrări de reparaţii capitale la secţia de Oncologie, nu le-am primit. Diferenţa pentru lucrările din ATI, n-am mai primit-o.  Atunci, pe bună dreptate toate planurile, pe care ni le vom face de acum încolo şi pe care ni le-am făcut şi până acum, au la bază finanţarea pe care ne-o poate asigura Consiliul Judeţean Alba”, a declarat Nicoleta Coşarcă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea