Ziarul Unirea

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel: “Proiectul e-sănătate a fost blocat politic”

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Spitalul Judeţean Alba a câştigat prin contestaţie, la sfârşitul anului 2012, proiectul “Implementarea unui sistem informatic integrat e-sănătate la nivelul Spitalului de Urgenţă Alba”. Iniţial, acesta a fost respins din cauza neîndeplinirii punctajului, însă, ulterior a fost reconsiderat de Ministerul Informaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi declarat eligibil pentru finanţare. Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba susţine că “acest proiect a fost blocat politic”. Preşedintele CJ Alba şi conducerea spitalului se plâng de colaborarea proastă cu Ministerul Sănătăţii.

“A fost vorba despre o diferenţă de 0,5 puncte faţă de spitalele eligibile, însă, în final, toate spitalele care au avut un astfel de punctaj au reuşit, la contestaţie, să obţină finanţarea proiectului. Suntem foarte mulţumiţi de obţinerea acestui proiect, chiar dacă a fost deosebit de greu şi am fost nevoiţi să facem contestaţie”, a declarat managerul spitalului, Nicoleta Coşarcă, într-o conferinţă de presă, ce a avut loc la finele anului 2012, în cadrul instituţiei.

ELIT

Proiectul constă în realizarea unei baze de date integrate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, prin care să se poată ţine o evidenţă clară pentru fiecare pacient, salon, secţie, decontări ale CJAS, şi ce va face parte ulterior, dintr-un sistem informatic integrat e-sănătate naţional. Contribuţia CJ Alba este de 2.007.134,20 lei, din care 1.398.660,90 sunt fondurile europene nerambursabile solicitate şi restul sunt contribuţiile la cheltuieli eligibile şi neeligibile.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel: “Proiectul e – sănătate a fost blocat politic”

“Acesta a fost primul gest faţă de ajutorul dat Spitalului Judeţean Alba de noul guvern. Meritul pentru acest proiect îl au colegii mei din cadrul Spitalului Judeţean Alba. Era dreptul nostru, într-o ţară normală. Am fost minţiţi şi în prima parte şi în a doua parte a anului 2012 de ministere. Nu avem nevoie de oameni mincinoşi, ne descurcăm singuri. Ne-au minţit şi vechiul guvern, şi ministerul sănătăţii şi cei care au condus până acum Ministerul Sănătăţii. Mie îmi plac oamenii de cuvânt şi dacă am spus un lucru, îl fac. Dacă ei ne mint nu avem nevoie de ei. Pentru că au mărit salariile trebuiau să mărească tarifele şi nu au făcut-o. Deci minciuna legată de Ministerul  Sănătăţii a fost ceea ce a caracterizat activitatea şi relaţia cu Spitalul Judeţean Alba. Nu ne-au ajutat cu nimic. Dacă nu era administrarea Consiliului Judeţean Alba, care unii acuma şi-o asumă, nu se făcea nimic în spital.  Interzic vreunui politician să vorbească despre Spitalul Judeţean Alba şi mai ales celor care ani de zile puteau să facă ceva pentru spital şi nu au făcut. Acum e responsabilitatea mea şi a colegilor mei care conduc spitalul şi atât. Dacă au obligaţii faţă de oamenii din judeţ, să-i vedem cum stopează minciuna de la Ministerul Sănătăţii. Gargară, poveşti şi asumare a ceea ce am făcut eu cu această conducere, m-am săturat să o aud de la unii şi de la alţii.

Ştiu că sunt şi medici în Spitalul Judeţean Alba care au impresia că fără ei nu se poate. Am avut o surpriză legată de RMN. Nu poţi să aştepţi 4 ore să vină un medic să-şi facă  datoria. Drept urmare, trebuie să specializăm pe anumite domenii cât mai mulţi medici în spital să nu avem nevoie de unii care se cred de neînlocuit. Eu nu am făcut politică, şi nu voi face, cu sănătatea oamenilor. Dar nu ne jucăm, când am spus că vom face un lucru, l-am făcut. Repet, fără mine şi Consiliul Judeţean Alba nu se făcea nimic în spital”, a declarat Ion Dumitrel.

 Conducerea Spitalului Judeţean Alba se bazează, în viitor, doar pe finanţarea asigurată de CJ Alba

 “Ca să continui cele spuse de domnul preşedinte al CJ Ion Dumitrel, trebuia să primim de la minister o diferenţă pentru lucrări de reparaţii capitale la secţia de Oncologie, nu le-am primit. Diferenţa pentru lucrările din ATI, n-am mai primit-o.  Atunci, pe bună dreptate toate planurile, pe care ni le vom face de acum încolo şi pe care ni le-am făcut şi până acum, au la bază finanţarea pe care ne-o poate asigura Consiliul Judeţean Alba”, a declarat Nicoleta Coşarcă.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Radu Tuhuț: PSD a pregătit și va promova un proiect de lege pentru sprijinirea familiilor cu copii

Partidul Social Democrat a pregătit și va promova un proiect de lege pentru sprijinirea familiilor cu copii, în contextul în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

20 Comentarii

herp 3 ianuarie 2013 at 17:09

te referi la proiectul ala prin care firma securista siveco a sifonat milioane de euro pe un soft care nu merge??? Ala de a trebuit oprit in toata tara atunci cand i-a fost aratat lui ba$escu???

dumitrela 3 ianuarie 2013 at 17:20

voi nu ati mintit?cat ati fost la putere ce-ati facut?ciocu mic …cam multi angajati sunt pe la cj,oare cum au fost angajati?da au dat concurs.

Gainar 3 ianuarie 2013 at 17:30

Sa-i spui matii, „ciocul mic”, cand sta in intimitate in dormitor!

dumitrela 3 ianuarie 2013 at 18:24

ciocul mic gainarule,ca bine ti-ai pus numele,cred ca mergea mai bine sobolan,la ce moaca ai!

aiudeanul liberal 4 ianuarie 2013 at 6:07

Ma baieti lasati dracului loviturile sub centura si vorbele jignitoare. Adevarul este ca vde nu se face ceva cu acest spital vom cam muri cu zile de ajungem acolo.

sorin 4 ianuarie 2013 at 11:14

E nevoie doar de putina grija in cheltuirea banului public. Au trecut vremurile cand judetele si primariile PDL-iste primeau bani cu nemiluita de la guvernul Boc, in detrimentul celorlalte. Acum se vad adevaratii gospodari.

Costel* 4 ianuarie 2013 at 11:19

Traiasca Dumitrel olteanul si Spitalul judetean sigur cu un nou manager si un nou director de Directie Sanitara. Vremea primenirii a venit. Traiasca Mircea Hava si Elis-paveje-totul-se-leaga alaturi de lucrarile Corint-ului. Banul sa vina pentru domnul Hava, la Spitalul judetean banii mai pot asteapta !

Provincialul 4 ianuarie 2013 at 12:08

Domnule Dumitrel, cu ce bani „lucreaza” CJ? Oare nu cu cei ai contribuabililor? „Realizarile” cu care va laudati nu sunt cu bani luati de la gura familiei Dumitrel. Mai bine ati administra mai eficient acesti bani. Contractele de reparatii pe care le aveti au fost incheiate cu acordul Ministerului sau este o susanea locala, iar acum fortati ministerul sa va deconteze contractele?
Domn’ Dumitrel, pana acu guvernu Boc a pompat bani in judet, acu e randul altora, care nu au primit nici a zecea parte din ce a primit Alba. Poate acum veti fi obligatiu sa va aratati „talentele” de manager si sa nu mai risipiti banii pe blocuri ANL in sate de munte. Poate le explicati contribuabililor de ce era neaparat nevoie sa construiti BLOC ANL in satul Horea? Domn’ Dumitrel, domn’ Dumitrel….Cu baii bagati in blocul inutil, puteati termina reparatia spitalului!

Wolf 4 ianuarie 2013 at 12:34

Pai, domnu’ Dumitrel, sefii de la institutiile subordonate Consiliului Judetean au ajuns acolo prin prezentare de candidati unici la concurs. Daca cineva neagreat de dv. voia sa se prezinte la concurs de ocupare a unor functii era amenintat ca „va avea viata grea in judet” daca face acest lucru. Cand Calin Potor si-a oferit serviciile la primarie, sobolanul care ocupa functia de primar a fugit din zisa primarie. Atunci cum doriti sa obtineti finantare de la actuala putere? Continuand sa pupati dosul doamnei Udrea? Nu v-ati saturat de atata duhoare pedelista? Este asa de greu sa va invingeti orgoliul prostesc si sa colaborati cu toti oamenii politici ai judetului indiferent de culoarea lor politica pentru binele comun? Sau e mai bine sa continuati ca si Hava sa fiti un prost fudul?

@Wolf 4 ianuarie 2013 at 13:42

Tu ai creierul unui sobolan daca crezi ca potor chiar intentiona sa faca ceva pentru Alba Iulia. De ce nu a facut pana acum, ca a fost la putere si cu PDL-ul si cu USL-ul?! Ca iti convine sau nu Dumitrel si Hava au fost alesi de cetatenii acestui judet si oras si cel putin inca 4 ani o sa crape fierea in tine de ciuda.

@@Wolf 4 ianuarie 2013 at 14:02

Fierea este bine merci! Sa vedem fierea distinsilor preaalesi din PDL dupa regionalizare!

Costel* 4 ianuarie 2013 at 14:02

@ anonimus portocaliu(se pare ca va e rusine sa va treceti si cu un nume aleatoriu asa miros portocaliu aveti), eu le doresc domnului Hava si Dumitrel sa ramana pe functii vejnic asa cum doresc si celui mai iubit Guvernator al Romaniei domnul Basescu si in asemenea conditii vom fi siguri ca in anul 2059 vom „trai bine”.

Aurelian 5 ianuarie 2013 at 12:46

Te cred @Costele*, macar ai o certitudine, mai departata, dar o ai, ca vei trai candva bine, pe cand cu Ponta Pacalici, si Cacarau, ai sigur certitudinea ca va trece, pe timp ce trece timpul, de la „foarte rau, la dezastru”!

Costel* 5 ianuarie 2013 at 17:43

@ Securistule Aurelian vad ca dumneta esti @anonimus care gandesti, vorbesti si ai scoala si educatia la fel ca cel mai mare lingau pe la curtile europene tov. Guvernator „LINGE BAROS” La CSM tov. Guvernator se lauda ca este inginer dar cei trei ani de scoala de ofiteri de marina pe care ia facut turnand la securitate nu echivaleaza cu 5 ani de facultate tehnica. Baieti destepti sunteti bag seama, unul cu autolaudele celalalt cu pulanul. Cine se aseamana se aduna si cei cu acest fel de educatie de paraciosi aplica in mod creator pupinc(#)urismul de jos in sus.

Wolf 4 ianuarie 2013 at 14:43

Lauda-ma gura ca de-aia iti dau de mancare! Nici macar nu ai rusine, domnule Dumitrel;”Repet, fara mine si Consiliul Judetean Alba nu se facea nimic in spital.” Asa este domnule Dumitrel! Fara dumneata ar fi fost sef la UPU o persoana competenta nu un numit politic care e pe alta lume, fara dumneata ar fi fost director adjunct la ITM o persoana competenta nu un numit „de-al nostru”, fara dumneata nu s-ar fi trezit sefii de sectii competenti dar plecati in concediu ca dupa revenirea din vacanta au fost schimbati cu niste politici, soti sau sotii de alte persoane cu functii pe la Consiliul sau Spitalul Judetean, etc, etc. Si cu asemenea mafie in spate te mai plangi ca nu primesti finantare! Finantare pentru ce? Ca sa va umflati voi pedelisti buzunarele? Nu v-a ajuns patru ani? Nu v-a ajuns ca in nici un sector din judet care depinde de Consiliul Judetean, nu se gaseste o persoana care sa ocupe functia pentru ca este competenta ci doar pentru ca este „de la partid”?

Minciuna are picioare scurte! 4 ianuarie 2013 at 15:15

In alta ordine de idei, proiectul „e-sanatate” a fost blocat de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, unde sef este o persoana (tot candidat unic) agreata de PDL si guvernatorul de la Cotroceni si in nici un caz de catre Ministerul Sanatatii asa cum ar vrea sa ne convinga prin minciuni domnul Dumitrel. Lumea mai si citeste presa domnule Dumitrel, nu inghite pe nemestecate minciunile dumitale. Iar contestatiile depuse la acest CNSC sunt scrise in consilii judetene pedeliste, nemultumite ca licitatiile pentru achizitii publice trebuiesc efectuate sub egida ministerului sanatatii si nu dupa cum ii vine pe chelie lui Dumitrel si clientelei sale politice care isi fac parte la imparteala. Cetatenii judetului sunt bine informati domnule Dumitrel si nu accepta gogosile dumitale si ale primarelui Hava.

Cat tupeu! 4 ianuarie 2013 at 16:08

Da’ cine te crezi tu, domnule Dumitrel, ca sa interzici politicienilor sa vorbeasca despre Spitalul Judetean? L-ai primit dumneata mostenire de la parinti? A devenit spitalul proprietatea dumitale? Avem impresia domnule Dumitrel ca dumneata suferi de boala numita „buricul pamantului”. Ai grija ca nu esti altceva decat un slujbas in serviciul comunitatii si atat; nu proprietarul judetului Alba!!!

Motanul 4 ianuarie 2013 at 20:52

Capul tau a fost blocat politic

ionut 5 ianuarie 2013 at 5:26

cat timp ati fost la putere nu v-a deranjat nimic?!acum sariti din toti rarunchii si faceti scandal ca niste babe.

Coruptia si fondurile 5 ianuarie 2013 at 10:51

Lucru’ draku’ in judetul Alba; ai impresia ca nu exista someri sau macar persoane fara okupatie. Toata lumea lucreaza in draci! Cand Consiliul Judetean scoate un post la concurs, intotdeauna se prezinta doar un candidat dispus sa concureze pentru postul respectiv. In orice alta tara din Uniunea Europeana, pentru ocuparea unui post in administratia locala sau centrala se prezinta uneori chiar sute de candidati la concurs. Am intalnit situatie in care pentru ocuparea a 81 de posturi s-au prezentat la concurs 2240 de concurenti. Insa nu in Alba. Si atunci de ce sa trimita guvernul bani pentru Dumitrel? E clar ca banii vor fi praduiti de pedelisti!

Comentariile sunt oprite