Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Politică Administrație

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel: “Proiectul e-sănătate a fost blocat politic”

Alexandra Mates

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Spitalul Judeţean Alba a câştigat prin contestaţie, la sfârşitul anului 2012, proiectul “Implementarea unui sistem informatic integrat e-sănătate la nivelul Spitalului de Urgenţă Alba”. Iniţial, acesta a fost respins din cauza neîndeplinirii punctajului, însă, ulterior a fost reconsiderat de Ministerul Informaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi declarat eligibil pentru finanţare. Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba susţine că “acest proiect a fost blocat politic”. Preşedintele CJ Alba şi conducerea spitalului se plâng de colaborarea proastă cu Ministerul Sănătăţii.

“A fost vorba despre o diferenţă de 0,5 puncte faţă de spitalele eligibile, însă, în final, toate spitalele care au avut un astfel de punctaj au reuşit, la contestaţie, să obţină finanţarea proiectului. Suntem foarte mulţumiţi de obţinerea acestui proiect, chiar dacă a fost deosebit de greu şi am fost nevoiţi să facem contestaţie”, a declarat managerul spitalului, Nicoleta Coşarcă, într-o conferinţă de presă, ce a avut loc la finele anului 2012, în cadrul instituţiei.

Proiectul constă în realizarea unei baze de date integrate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, prin care să se poată ţine o evidenţă clară pentru fiecare pacient, salon, secţie, decontări ale CJAS, şi ce va face parte ulterior, dintr-un sistem informatic integrat e-sănătate naţional. Contribuţia CJ Alba este de 2.007.134,20 lei, din care 1.398.660,90 sunt fondurile europene nerambursabile solicitate şi restul sunt contribuţiile la cheltuieli eligibile şi neeligibile.

Elit - Gustul Desăvârșit

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel: “Proiectul e – sănătate a fost blocat politic”

“Acesta a fost primul gest faţă de ajutorul dat Spitalului Judeţean Alba de noul guvern. Meritul pentru acest proiect îl au colegii mei din cadrul Spitalului Judeţean Alba. Era dreptul nostru, într-o ţară normală. Am fost minţiţi şi în prima parte şi în a doua parte a anului 2012 de ministere. Nu avem nevoie de oameni mincinoşi, ne descurcăm singuri. Ne-au minţit şi vechiul guvern, şi ministerul sănătăţii şi cei care au condus până acum Ministerul Sănătăţii. Mie îmi plac oamenii de cuvânt şi dacă am spus un lucru, îl fac. Dacă ei ne mint nu avem nevoie de ei. Pentru că au mărit salariile trebuiau să mărească tarifele şi nu au făcut-o. Deci minciuna legată de Ministerul  Sănătăţii a fost ceea ce a caracterizat activitatea şi relaţia cu Spitalul Judeţean Alba. Nu ne-au ajutat cu nimic. Dacă nu era administrarea Consiliului Judeţean Alba, care unii acuma şi-o asumă, nu se făcea nimic în spital.  Interzic vreunui politician să vorbească despre Spitalul Judeţean Alba şi mai ales celor care ani de zile puteau să facă ceva pentru spital şi nu au făcut. Acum e responsabilitatea mea şi a colegilor mei care conduc spitalul şi atât. Dacă au obligaţii faţă de oamenii din judeţ, să-i vedem cum stopează minciuna de la Ministerul Sănătăţii. Gargară, poveşti şi asumare a ceea ce am făcut eu cu această conducere, m-am săturat să o aud de la unii şi de la alţii.

Ştiu că sunt şi medici în Spitalul Judeţean Alba care au impresia că fără ei nu se poate. Am avut o surpriză legată de RMN. Nu poţi să aştepţi 4 ore să vină un medic să-şi facă  datoria. Drept urmare, trebuie să specializăm pe anumite domenii cât mai mulţi medici în spital să nu avem nevoie de unii care se cred de neînlocuit. Eu nu am făcut politică, şi nu voi face, cu sănătatea oamenilor. Dar nu ne jucăm, când am spus că vom face un lucru, l-am făcut. Repet, fără mine şi Consiliul Judeţean Alba nu se făcea nimic în spital”, a declarat Ion Dumitrel.

 Conducerea Spitalului Judeţean Alba se bazează, în viitor, doar pe finanţarea asigurată de CJ Alba

 “Ca să continui cele spuse de domnul preşedinte al CJ Ion Dumitrel, trebuia să primim de la minister o diferenţă pentru lucrări de reparaţii capitale la secţia de Oncologie, nu le-am primit. Diferenţa pentru lucrările din ATI, n-am mai primit-o.  Atunci, pe bună dreptate toate planurile, pe care ni le vom face de acum încolo şi pe care ni le-am făcut şi până acum, au la bază finanţarea pe care ne-o poate asigura Consiliul Judeţean Alba”, a declarat Nicoleta Coşarcă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a declarat marţi, la Bistriţa, că partidul său are şansa să câştige la viitoarele alegeri parlamentare peste 50% din voturi, citat de Agerpres.

„Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50% (la alegerile parlamentare – n.r.) – şi ascultaţi-mă bine, nu vă uitaţi curios, n-am băut nimic şi sunt în toate minţile. Ştiu bine pe ce mă bazez. Avem posibilitatea asta. Românii au nevoie de noi şi ştiu un singur lucru: că nu om fi noi cei mai grozavi, dar suntem sinceri, bine intenţionaţi şi nu precupeţim niciun efort pentru a face ceea ce spunem”, a afirmat Claudiu Târziu, la o întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai partidului din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit acestuia AUR va prezenta, în septembrie, un draft al programului propriu de guvernare şi o primă echipă pregătită să preia guvernarea, din cele trei pe care intenţionează să le formeze.

„Noi avem şi soluţii, lucrăm la un program de guvernare, pe care o să îl anunţăm, din ideile lui generale, în septembrie, când vom anunţa şi o primă echipă de guvernare. Spun o primă, pentru că vrem să avem trei echipe de guvernare pe care să le antrenăm până în 2024, ca din acestea trei să facem un guvern foarte bun pentru România, care să nu piardă vremea şi care să nu dea rateuri, că nu mai avem timp”, a afirmat Târziu.

Preşedintele CNC al AUR a precizat că selecţia în echipele de guvernare se va face pe baza competenţelor, şi nu în funcţie de notorietate sau de poziţia deţinută în partid.

sursă: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Sebeș solicită lucrări de refacere la Parcul Tineretului, nu soluții improvizate și cârpeli!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD Sebeș solicită lucrări de refacere la Parcul Tineretului, nu soluții improvizate și cârpeli!

Organizația municipală a PSD Sebeș solicită primarului Dorin Nistor lucrări de refacere la Parcul Tineretului, având în vedere că folia amplasată pe fundul lacului s-a dezlipit și s-a ridicat deasupra apei. Soluția aleasă a fost golirea apei din lac și amplasarea unor amărâte de dale pe fundul său, astfel încât folia să nu se mai ridice deasupra apei.

Astfel de ”soluții tehnice” vor avea repercusiuni în următorii ani când Nistor nu va mai fi primar. Ele vor fi decontate din banii cetățenilor. Lacul din Parcul Tineretului trebuie să beneficieze de lucrări sustenabile, la cele mai înalte standarde. PSD Sebeș cere ca investițiile realizate să fie de calitate, durabile, în caz contrar ele reprezintă doar cheltuirea iresponsabilă a banului public.

Investiția de reamenajare a Parcului Tineretului, unde se află și lacul, a costat peste 1,5 milioane de euro, iar după nici 4 ani apar probleme grave. PSD Sebeș nu acceptă ca administrația PNL să își bată joc de banii cetățenilor și cere primarului Nistor să ia măsuri urgente – refacerea lucrării la standarde de calitate, nu soluții improvizate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mulțumim cetățenilor cu spirit civic care ne-au semnalat această problemă și îi asigurăm pe toți că vom lupta, în continuare, în consiliul local, astfel încât drepturile lor să fie bine reprezentate!

Comunicat de presă, Organizația municipală PSD Sebeș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Ion Dumitrel, președinte PNL Alba: „Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Comunicat de presă| Ion Dumitrel, președinte PNL Alba: „Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației”

Chiar dacă responsabilitatea adoptării legilor educației cade în sarcina Parlamentului și, prin extensie, a partidelor și clasei politice, considerăm că întregul proces trebuie să fie unul care depășească sfera politicului. 

Noul pachet de legi, absolut necesar pentru reforma sistemului educațional, nu trebuie să vină sub forma unui nou set de reguli, stabilite în câteva birouri, la București, și apoi aplicate la nivelul întregii țări.

Elit - Gustul Desăvârșit

Propunerea și forma inițială a acestor legi trebuie să fie o bază de discuție, un punct de plecare pentru dezbateri avute cu toți factorii implicați în sistem, de la profesori, elevi, părinți, mediu economic privat și autorități locale. Tocmai de aceea, PNL Alba a facilitat, în contextul noului pachet de legi, preluarea a cât mai multe opinii și amendamente.

Întregul dosar ce se fundamentează pe baza propunerilor venite din toate localitățile județului a fost analizat de către Comisia de Educație, Cercetare, Tineret și Sport din PNL Alba și structurat într-un material ce va fi transmis, prin intermediul parlamentarilor PNL, ministrului Sorin Câmpeanu.

„Mă bucur că în Alba sunt foarte mulți profesioniști în educație care nu apelează la varianta comodă a constatării și acceptării prin neimplicare față de legi fundamentale pentru școala românească. Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației. S-au formulat amendamente pe baza unor argumente serioase, lucru care nu trebuie tratat relativ și printr-un recurs la metoda „las’ că știm noi”, de la București.

Pentru că niciun guvern nu e privat, iar puterea deciziei nu o ai pentru că lucrezi într-o clădire de stat, ci pentru că oamenii ți-au dat-o, iar legile nu vin fără opinia lor consemnată. Vreau să avem un învățământ, mai cu seamă profesional și dual, de calitate.

Am și formulat propuneri în sensul ăsta. Dar asta nu înseamnă că sunt mai puțin preocupat de faptul că dascălii, din Palatele Copiilor, trebuie să rămână profesori, nu simpli angajați ai unei primării. Vom prezenta public răspunsul pe care-l vom obține la propunerile noastre.”- Ion Dumitrel, președinte PNL Alba.

Cele mai multe sugestii de corectare și modificare au vizat varianta propusă de minister pentru învățământul preuniversitar.

Iată câteva dintre cele mai importante:
  • procentul de ocupare a locurilor prin concurs organizat de colegii să fie de max. 25%, nu de 90%, iar 75% să se ocupe în urma evaluării naționale;
  • structurile de învățământ subordonate aceluiași ordonator de credite să poată funcționa cu efective de minim 12 elevi și 8 preșcolari, nu cu 40 cu cât prevede actuala propunere;
  • clasele/grupele în funcţiune la data intrării în vigoare a prezentei legi rămân cu acelaşi număr de elevi până la finalizarea ciclului gimnazial;
  • amendamente cu privire la implicare agenților economici în învățământul profesional dual;
  • la bacalaureat probă scrisă la Limba și literatura română – probă comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, dar și probe obligatorii specifice profilului;
  • personalul didactic de predare titular existent în cluburile sportive școlare, palatele copiilor şi cluburile copiilor, nu își pierde calitatea de personal didactic;
  • lămuriri cu privire la statutul profesorului-mentor.

Întregul material poate fi consultat la sediul PNL Alba.

Biroul de presă al PNL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare