Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Președintele Camerei Deputaților a refuzat invitația președintelui Iohannis la ceremoniile de 1 Decembrie: E mai important să fiu la Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Camerei Deputaților, social-democratul Florin Iordache, a refuzat invitația președintelui Klaus Ioahnnis la ceremoniile de 1 Decembrie din Capitală și a venit la Alba Iulia, oraș în care acum 98 de ani a avut loc Marea Unire.

florin-iordache-ioan-dirzu02Florin Iordache a fost invitat de președintele Klaus Iohannis la parada militară de 1 Decembrie și la recepția de la Cotroceni, spre deosebire de Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta, care nu au fost invitați din cauza problemelor penale pe care le au cei trei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Eu am fost invitat și la defilare, şi la recepția de la Cotroceni, dar am considerat că e mai important să fiu la Alba Iulia. Deci, pentru mine, 1 Decembrie, Ziua Naţională, e legată de Alba Iulia. Şi cred că nu ar trebui să ne aducem aminte numai la Centenar de Alba Iulia. În București suntem tot timpul, toate instituțiile şi eu cred că factorii de decizie, președinție, președinți de camere, trebuiau să fie aici şi nu la Bucureşti. Şi eu de aceea, din respect pentru români, am venit la Alba Iulia”, a spus Florin Iordache, fiind întrebat miercuri la Alba Iulia, într-o conferință de presă, dacă a fost invitat de Iohannis la ceremoniile organizate la București cu ocazia Zilei Naționale.

Președintele Camerei Deputaților a spus, la începutul conferinței de presă, că pentru el Alba Iulia este un simbol foarte important.

”Din punctul meu de vedere Alba Iulia este un simbol al Marii Uniri. Măcar de Ziua Națională ar trebui să trecem peste orgoliile personale, peste anumite chestiuni care se fac în campanie, ar trebui să demonstrăm că de 1 Decembrie, semnalul care trebuie să-l dăm în țară și străinătate, este un semnal de unitate. S-a demonstrat de fiecare dată că indiferent care au fost greutățile, românii au trecut peste ele numai uniți”, a spus Iordache.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a explicat că lista cu invitații la ceremoniile din Capitală a fost întocmită și în baza unor criterii de integritate.

„Este vorba despre nişte criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitaţi şi nu pot şi nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii, care au fost luate în calcul, bineînţeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să deţină o funcţie în stat, dar să şi respecte nişte criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenţa unor probleme penale”, a spus Mădălina Dobrovolschi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea