// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Premierul Viorica Dăncilă: Începând cu 1 iulie vom creşte punctul de pensie de la 1.000 la 1.100 de lei, bătut în cuie

Viorica Dăncilă, Premierul României, a declarat că rămâne “bătut în cuie” că de la 1 iulie punctul de pensie va creşte de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, iar pensia minimă va creşte de la 520 de lei la 740 de lei. Ea a susţinut că vrea ca legea pensiilor să aducă echilibru, la fel cum a adus şi legea salarizării.

“Avem în vedere creşteri de pensii începând cu 1 iulie anul acesta, astfel încât vom creşte punctul de pensie de la 1.000 la 1.100 de lei, bătut în cuie. Vom creşte pensia minimă de la 520 de lei la 740 de lei. Aşa cum am avut o programare a creşterii salariilor, avem o programare a creşterii pensiilor. Astfel, în 2019 punctul de pensie va ajungea la 1.265 de lei, iar în 2020 va ajunge la 1.775 de lei”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a afirmat că, aşa cum legea salarizării unitare a creat un echilibru, aşa vrea să aducă şi legea pensiilor

“Anul acesta avem în programul de guvernare şi legea pensiilor. Ceea ce vreau să spun, pentru că nu vreau să mă hazardez, să spun anumite lucruri şi pe urmă să mai modificăm, principiul meu este ca atunci când ieşim cu o lege să fie bună şi să nu mai facem pe urmă modificări, este ca la muncă egală să avem o pensie egală, metodologia de calcul a pensiei să cuprindă şi veniturile din sporuri şi acord. Vom încerca să aducem, aşa cum am adus prin legea salarizării unitare, un echilibru, şi prin legea pensiilor să aducem un echilibru”, a continuat ea.

Dăncilă a spus că la Ministerul Muncii încă sunt discuţii pe marginea legii pensiilor, care există deja, dar mai trebuie făcute calcule.

Dăncilă a spus că la Ministerul Muncii încă sunt discuţii pe marginea legii pensiilor, care există deja, dar mai trebuie făcute calcule.

“Încă mai sunt discuţii pe baza legii pensiilor. Doamna Olguţa are deja această lege, dar trebuie să vedem foarte bine, să calculăm foarte bine, astfel încât să avem o lege a pensiilor care să fie pliată pe realitatea din România, să aducă un plus pentru parlamentari”, a explicat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă în următoare sesiune parlamentară va fi votată legea pensiilor, premierul a replicat: “Categoric, da. Este una din promisiuni programului de guvernare, alături de legea educaţiei, legea sănătăţii, legea manualelor”.

Sursa: economica.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Răspunsuri la Premierul Viorica Dăncilă: Începând cu 1 iulie vom creşte punctul de pensie de la 1.000 la 1.100 de lei, bătut în cuie

 1. gerula 01.05.2018 la 11:34

  …cat de iresponsabila poti fi ,fa Viorica,esti de rasul natiunii,cat poate insemna 100 lei? O batjocura,rusine.

 2. ronin 02.05.2018 la 12:14

  pruuuooaastA…
  fuuuooarte prruuuoastaa, faaa 😃😄😅😂

 3. spetsnaz 04.05.2018 la 10:16

  Tanti imunoglobinaaa,….nu asaaa !!! Ai vrut sa zici,….creste punctul de pensie,…de la zece…00,….la unşpe….00 !!! Doar tu,….esti capabila de orice,….modernizezi stadioane,….Dinamo,Rapid,Giulesti,…aaa pardon Arcul de Triumf,…tai,…faci,…dregi,…pfff,…esti super-women !!! Asa prim-ministru,…nu exista pe planeta pamant !!! 😂😂😂😂😂😂😂

 4. spetsnaz 04.05.2018 la 10:27

  Oooo,…am uitat,….tanti imunoglobina,…sa-mi dai si mie harta aia,….cu Iran si Pakistan,…membre ale U.E. !!! Pe cuvant,…de pionier,…o pun in ramă !!!