Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Premierul României a dispus Corpului de Control să verifice achiziția testelor de salivă pentru elevi: Printre firmele câștigătoare un brand lansat de Cătălin Botezatu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul României a dispus Corpului de Control să verifice achiziția testelor de salivă pentru elevi: Printre firmele câștigătoare un brand lansat de Cătălin Botezatu

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a dispus Corpului de Control al Guvernului să demareze o acțiune de documentare privind achizițiile de teste de salivă la Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

GCS a transmis, duminică seara, precizări în ceea ce privește testarea rapidă a elevilor. Astfel, reprezentanții GCS spun că testarea elevilor nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate.

Pentru că testele au ajuns târziu, s-a decis schimbarea zilelor în care vor fi testați copiii, dar doar pentru săptămâna 13 – 19 decembrie.

„Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile și în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi”, potrivit GCS.

Conducerea Ministerului Educației este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preșcolarilor, elevilor și personalului din învățământ.

Ancheta a fost declanșată după ce livrările de teste către școli au întârziat, iar autoritățile au refuzat să preia 2 milioane de teste de la o companie specializată care a întârziat livrarea cu 30 de ore din cauza perturbărilor de trafic și a achiziționat teste de la alte companii.

Primul lot din licitația pentru testele de salivă care au fost  folosite în școli a fost câștigat de trei firme, au declarat reprezentanții Oficiului Național pentru Achiziții Publice la solicitarea Edupedu.ro. Cele mai multe teste din lot, 5 milioane, au fost furnizate de o firmă de modă – Viggo Fashion – care a mai câștigat contracte cu statul în perioada pandemiei.

Viggo Fashion International SRL este producător de haine, brandul fiind lansat de Ionuţ Marin şi Cătălin Botezatu. Botezatu nu are acțiuni la companie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea