Rămâi conectat

Ştirea zilei

PREMIERĂ Națională: O femeie din Alba a născut opt copii prin cezariană. Ultima operație, efectuată cu succes la SJU Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

PREMIERĂ Națională: O femeie din Alba a născut opt copii prin cezariană. Ultima operație, efectuată cu succes la SJU Alba Iulia

O femeie în vârstă de 37 de ani a născut opt copii, toți prin operații de cezariană, ultima intervenție chirurgicală fiind efectuată cu succes la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Mămica este foarte bine, la fel și fetița sa, care a primit nota 10 la naștere și a cântărit 2,8 kilograme.

Femeia a născut primii 7 copii în Italia, unde a trăit și de unde a revenit acasă, în localitatea Războieni-Cetate, județul Alba. Prin efectuarea celei de-a opta operație de cezariană, la aceeași pacientă, se atinge un record național. Potrivit datelor statistice publicate, la nivel mondial, numărul maxim de operații cezariene efectuate la aceeași pacientă se ridică la 10. În țara noastră sunt recomandate maximum 3 astfel de intervenții chirurgicale, având în vedere riscurile operatorii și post-operatorii care pot apărea.

Operația a fost efectuată de către o echipă medicală, coordonată de către dr. Cristian Țibea, șeful secției de obstetrică-ginecologie. Din echipa medicală a făcut parte și medicul specialist ATI, Harambas Diana.

”Pacienta a fost internată marți, 15 februarie, zi în care a fost operată și a fost externată vineri. Operația de cezariană a durat aproape o oră, mai mult decât în mod normal, dar a decurs foarte bine, fără complicații. Și sarcina a avut un parcurs normal, pacienta a născut la 38 de săptămâni și 5 zile, după ce toate au decurs conform planului. Valoarea, beneficiul și bucuria nașterii unui copil depășesc aproape orice risc.

Și vindecarea postoperatorie decurge foarte bine. Refacerea depinde mult de pacientă, de capacitatea de a se vindeca, de organism, de constituție, de dorință, pozitivism și tonus psihic. Cicatricea, după a 8-a tăietură, arată foarte bine. În momentul de față nu mai există riscuri. Va urma o consultație la 6-8 săptămâni, iar în funcție de ceea ce se va observa la ecografie, pacienta va primi indicații cu privire la o posibilă viitoare sarcină dacă se mai dorește. Noi înștiințăm pacientele cu privire la riscuri, dar decizia finală este a lor”, a spus medicul primar Cristian Țibea.

Nu femeia a fost cea care a optat pentru nașteri prin cezariană. La 21 de ani, când a venit pe lume primul ei copil, situația medicală de atunci a impus acest lucru. Al doilea copil s-a născut într-un timp relativ scurt față de primul, fiind necesară din nou cezariana, în contextul în care existau și alți factori medicali.

”Mă simt foarte bine!”, a spus pacienta vineri, în ziua externării din spital. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia transmite multă sănătate părinților și celor 8 copii ai lor!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea