Rămâi conectat

Actualitate

Prea multă vitamina D face RĂU organismului. Semne că ați făcut abuz de suplimente

Publicat

în

Prea multă vitamina D face RĂU organismului. Semne că ați făcut abuz de suplimente

Suplimentele cu Vitamina D și testele de screening au crescut în popularitate în timpul pandemiei, după ce a apărut faptul că nutrienții pot ajuta la protejarea împotriva Covid. Cu toate acestea, două semne ar putea avertiza că vitamina luată în exces face mai mult rău decât bine corpului tău.

Unul din cinci britanici nu au suficientă vitamină D în corpul lor, fapt care a determinat fortificarea alimentelor din Marea Britanie cu acest compus liposolubil.

Dar dacă suplimentele de vitamina D pot ajuta cu adevărat este încă un subiect fierbinte, unele cercuri științifice susținând că beneficiile sunt incerte. Un profesor de la Harvard prezintă două argumente care subliniază potențialele pericole ale supra-suplimentării cu vitamina D.

Electrica Furnizare Discount

Vitamina D, esențială pentru organismul uman

„Vitamina soarelui”, așa-numita deoarece este produsă în piele prin acțiunea soarelui, este cunoscută de mult timp că ajută la întărirea oaselor prin creșterea absorbției în corp de calciu și fosfor.

Doctorul JoAnn E. Manson, profesoară de sănătate la Harvard Medical School, avertizează că aportul ridicat de vitamina D poate duce la o serie de complicații. Concluzia provine dinr-un studiu recent cu privire la vitamina D și Omega-3, care a cuprins peste 25.000 de participanți la nivel național.

Supra-suplimentarea cu vitamina D poate fi toxică

Studiul, condus de doctorița Joann Manson, a constatat că aportul mai mare de vitamina D nu a dus întotdeauna la îmbunătățirea stării de sănătate.

Ea a menționat: „Un aport mai mare de vitamina D nu este neapărat mai bun, de fapt, ar putea fi mai rău”. Studiul a relevat că supra-suplimentarea cu vitamina D poate fi toxică. Poate duce la hipercalcemie, atunci când se acumulează prea mult calciu în sânge, formând depozite în artere sau țesuturi moi.

Simptomele hipercalcemiei

Simptomele hipercalcemiei includ greață, vărsături, slăbiciune și insuficiență renală. Rapoartele au arătat că toxicitatea de la vitamina D apare aproape exclusiv la persoanele care iau suplimente pe termen lung cu doze mari.

Efectele intoxicației pot fi resimțite pe parcursul mai multor ore, deoarece vitamina este stocată în grăsimea corporală și eliberată încet în sânge.

Nivelurile de vitamina D cuprinse între 40 și 80 ng / ml – sănătoase

De regulă, nivelurile de vitamina D cuprinse între 40 și 80 mg / ml sunt considerate sănătoase. Totuși, orice peste 100 mg / ml poate fi dăunător. Intoxicația apare de obicei atunci când nivelurile de vitamina D cresc peste 150 mg / ml.

La acest nivel, femeile sunt predispuse la pietre la rinichi dureroase.

O linie separată de cercetare a arătat că aportul de doze mari de vitamina D la femeile în vârstă le-ar putea face mai sensibile la căderi și rupturi osoase. Doctorul Manson a explicat: „Deși nu există nicio îndoială că vitamina D și calciu sunt esențiale pentru sănătatea oaselor, se pare că dozele foarte mari de vitamina D nu oferă beneficii suplimentare pentru sănătatea oaselor și pot avea efect efect dăunător”, scrie Daily Express.

Nivelul vitaminei D din organism determină riscul dezvoltării unui cancer colorectal – relevă un alt studiu

Persoanele care au un nivel normal sau înalt de vitamina D în sânge, în special femeile, au un risc mai scăzut de a dezvolta un cancer colorectal, decât cele care au un nivel scăzut al acestei vitamine.

Este vorba despre un studiu internaţional, publicat de revista Critical Reviews in Food Science and Nutrition, citat de EFE, la care au colaborat mai multe institute de cercetare şi universităţi spaniole, printre care Unitatea de Nutriţie Umană de la Universitatea din Valencia şi Institutul de Investigaţie Biomedicală din Malaga (IBIMA).

Asocierea nivelului scăzut de vitamina D şi cancerul colorectal

Pentru acest studiu, autorii au utilizat cercetări epidemiologice care evaluează asocierea nivelului scăzut de vitamina D şi cancerul colorectal în rândul mai multor populaţii din întreaga lume.

Jumătate dintre pacienţii studiaţi erau din Statele Unite şi o treime erau cetăţeni europeni, iar perioada de studiere a participanţilor a oscilat „între 4 şi 20 de ani”.

Sursa: dcnews.ro

Publicitate

Actualitate

OFICIAL| Nicolae Ciucă a fost votat de liberali ca propunere de premier. Guvern minoritar PNL-UDMR, susținut de PSD în Parlament, varianta probabilă

Publicat

în

Nicolae Ciucă a fost votat de liberali ca propunere de premier. Guvern minoritar PNL-UDMR, susținut de PSD în Parlament, varianta probabilă

În cadrul celei mai scurte ședințe din istoria PNL, liberalii l-au votat pe Nicolae Ciucă ca propunere de premier.

La acest moment se merge pe varianta Nicolae Ciucă premier, cu un guvern minoritar PNL-UDMR, susținut de PSD în Parlament.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nuanțează poziția PSD și, întrebat fiind de jurnaliști cum vede soluția Nicolae Ciucă premier, a explicat că trebuie să ținem cont de perioada dificilă prin care trece România.

Electrica Furnizare Discount

”Haideți să vedem cum se așează lucrurile și să ținem cont de perioada din acest moment. Îmi mențin părerea că România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar (…) Voi ieși cu o declarație clară după Biroul Permanent Național și după consultări”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

AVERTISMENTUL dat de Răzvan Cherecheș anunțului lui Klaus Iohannis: „Patru sau cinci zile de amânare înseamnă de fapt mii de morţi”

Publicat

în

AVERTISMENTUL dat de Răzvan Cherecheș anunțului lui Klaus Iohannis: „Patru sau cinci zile de amânare înseamnă de fapt mii de morţi”

Răzvan Cherecheş, expertul în politici de sănătate publică, trage un semnal de alarmă precizând că există posibilitatea ca în România să avem parte de un val continuu de coronavirus. El spune că 4 sau 5 zile de amânare a restricțiilor înseamnă de fapt mii de morţi.

Acesta a precizat într-o emisiune de la Digi24, că cine a văzut mesajul preşedintelui va avea abia peste o săptămână simptome, apoi peste alta va decide testarea, iar în următoarea situaţia i s-ar putea agrava foarte tare. Cherecheş atrage atenţia autorităţilor că în fiecare minut oamenii se infectrează, iar cele patru zile de amânare stabilite de preşedintele ţării, vor fi dramatice pentru români.

„În România va fi un val continuu de coronavirus” a mai spus acesta. El a accentuat faptul că trebuia ca cineva în ţara aceasta ar fi trebuit să îşi asume măsura de lockdown total pentru ca lucrurile să meargă spre bine.

Electrica Furnizare Discount

Toate mesajele transmise de către autorităţi populaţiei este că această criză sanitară nu este de fapt o urgenţă. România trimite pacienţi în Ungaria, dar Ungaria când se uită la noi în ţară nu vede nicio măsură de urgenţă luată. „Nu ştiu cum pot oamenii ăştia să doarmă noaptea”, a mai spus Cherecheş miercuri seara în intervenţia de la Digi24.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri seara măsuri antiepidemice care vor fi luate de luni. Principalele restricții care vor fi impuse începând de luni asut: certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, noaptea vor mai putea circula doar vaccinații, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

România, în top 3 din Uniunea Europeană la creşterile preţurilor la electricitate: Unde sunt cele mai scăzute tarife

Publicat

în

România, în top 3 din Uniunea Europeană la creşterile preţurilor la electricitate: Unde sunt cele mai scăzute tarife

Comparativ cu perioada similară din 2020P, în primul semestru din 2021, preţurile medii la electricitate pentru consumatorii casnici din UE au urcat uşor, iar cele mai mari creşteri, în moneda naţională, au fost înregistrate în Slovenia, Polonia şi România, arată datele publicate de Eurostat.

Preţurile medii la electricitate pentru consumatorii casnici din UE s-au situat la 21,9 euro/100 kWh în primul semestru din 2021, faţă de 21,3 euro/100 kWh în perioada similară din 2020.

În schimb, preţurile medii la gaze naturale pentru consumatorii casnici din UE au scăzut la 6,4 euro/100 kWh în primul semestru din 2021. Recent, preţurile la electricitate şi gaze au crescut substanţial în UE, datele statistice pentru semestrul doi din 2021 urmând să fie publicate în aprilie 2022.

Electrica Furnizare Discount

Datele Eurostat mai arată că taxele şi accizele reprezentau în UE 39% din preţul energiei electrice plătit de consumatori şi 36% din preţul gazelor naturale, în prima jumătate din 2021.

Preţurile la electricitate pentru consumatorii casnici s-au majorat în 16 state membre UE în primul semestru din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, cele mai mari creşteri, în moneda naţională, fiind înregistrate în Slovenia (15%), Polonia (8%) şi România (7%), iar cele mai semnificative scăderi în Olanda (minus 10%), Cipru (minus 7%) şi Lituania (minus 6%).

Exprimate în euro, cele mai scăzute preţuri medii la electricitate pentru consumatorii casnici din UE în primul semestru din 2021 au fost în Ungaria (10 euro/100 kWh), Bulgaria (10,2 euro/100 kWh) şi Malta (12,8 euro/100 kWh), iar cele mai ridicate în Germania (31,9 euro/100 kWh), Danemarca (29 euro/100 kWh), Belgia (27 euro/100 kWh) şi Irlanda (25,6 euro/100 kWh).

În perioada cuprinsă între prima jumătate a lui 2020 şi prima jumătate a lui 2021, preţurile medii la gaze naturale au scăzut în 20 din cele 23 de state membre UE care raportează datele privind preţurile gazelor naturale pentru consumatorii casnici. Cele mai semnificative scăderi de preţuri ale gazelor naturale, în moneda naţională, au fost în Lituania (minus 23%), Slovacia (minus 10%) şi Polonia (minus 9%).

În contrast, preţurile au crescut în Danemarca (19%), Germania (8%) şi Luxemburg (6%).

Exprimate în euro, cele mai scăzute preţuri medii ale gazelor naturale pentru consumatorii casnici din UE în primul semestru din 2021 au fost în Lituania (2,8 euro/100 kWh), Letonia (3 euro/100 kWh), Ungaria (3,1 euro/100 kWh) şi România (3,2 euro/100 kWh), iar cele mai ridicate în Olanda (9,6 euro/100 kWh), Danemarca (9 euro/100 kWh) şi Portugalia (7,6 euro/100 kWh). Eurostat precizează că datele pentru România sunt estimate.

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare