Rămâi conectat

Sport

Powerliftierii “tricolori”, în premieră la Campionatul Mondial Universitar | Delegația tricoloră, condusă de Ovidiu Pănăzan, în lot – Laurențiu Avram și Dan Turuș (Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În premieră, reprezentanți ai României vor fi prezenți la o competiție mondială universitară, cinci studenți “tricolori” făcând parte din delegația condusă de Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting, ce are sediul în Alba Iulia.

În perioada 8-14 iulie, în Cehia (Pilsen) se desfășoară un eveniment reprezentativ pentru powerliftingul internațional, Campionatul Mondial Universitar, o competiție care strânge sportivi din peste 20 de țări, competitori care reprezintă 67 universități de tradiție din statele respective. Powerliftingul românesc se prezintă la start cu un număr de cinci sportivi proveniți din cadrul unor universități care înseamnă mult la nivel de performanță în contextul învățământului superior de stat, respectiv Universitatea București, Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia sau Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu.

Născut în inima Transilvaniei, la Alba Iulia, powerliftingul românesc atacă această competiție cu Laurențiu Avram și Dan Turuș (Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia), George Moise (Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești), Daniel Ordean (masterand la Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu, după ce a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității “1 Decembrie 1918”), Theodor Dima (Universitatea București). Un aspect interesant este acela că în clasamentul final punctează în primul rând instituțiile de învățământ din care provin sportivii cu statut de studenți, chiar dacă în ceea ce privește afilierea disciplinei powerlifting la cluburile universitare din România se înregistrează întârzieri din cauza unei birocrații care blochează în fapt prestigiul pe această linie a universităților despre care vorbim. ”Cu toate acestea, Federația Română de Powerlifting, prin președintele său, Ovidiu Pănăzan, înțelege să promoveze sportul și educația românească la această întâlnire sportivă de excepție, respectând statutul de student al fiecărui participant din lotul selecționat pentru C.M. În același context, Federația Română de Powerlifting și cluburile aparținătoare își asumă pregătirea, suportul logistic și financiar al studenților români participanți în cadrul Campionatului Mondial Universitar și împarte cu onestitate eventualele rezultate de excepție cu universitățile din care provin sportivii”, se arată într-un comunicat de presă remis de Federația Română de Powerlifting.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea