Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Povestea de succes a albaiulianului care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de limba germană

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Doar doi elevi vor reprezenta România la Olimpiada Internaţională de limba germană, dintre care unul este din Alba Iulia

Andrei01„Mark Twain spunea că eternitatea a fost creată pentru a învăța limba germană. În momentul acesta însă, eu l-aş contrazice. Recunosc că presupune multă răbdare, pasiune şi timp acordat… odată însă învățată, aduce beneficii incomensurabile”, a spus Andrei Precupescu, elevul din clasa a XI-a a Liceului Teoretic „Sfântul Iosif”, care nu de mult a împlinit vârsta de 18 ani, fiind selectat să participe la Olimpiada Internaţională de limba germană, după ce a trecut cu brio „testul” din faza naţională de la Galaţi, organizat în perioada 3-9 aprilie.

Această performanţă a fost realizată după ani întregi de muncă, dar vorba lui, beneficiile sunt „incomensurabile”, şi „foloasele” le va trage în viitor, Germania fiind una dintre cele mai puternice state ale lumii. A început să se familiarizeze cu această limbă greu de înţeles încă de la grădiniţă, unde spune că a avut o educatoare foarte bună. A aprofundat limba germană la Sebeş, sub îndrumarea profesoarei Dorr, ca apoi să vină la Alba Iulia, unde a dat de „doi oameni care şi-au pus amprenta în dezvoltarea nivelului meu de limbă germană, şi anume: Patrick Strnisko şi Margareta Hausner. Le mulţumesc sincer!”, sau danke, după cum spune celebrul cuvânt nemţesc, des folosit în România.

Datorită cunoştinţelor despre această limbă a primit o bursă în Germania, alături de alţi participanţi din alte 92 de state. „Să stai la masă, sa povesteşti, şi să te împrieteneşti cu tineri de aceeaşi vârstă din Coreea, Singapore, sau Madagascar îţi oferă a altă perspectiva şi o viziune mult, mult, mai larga”, a mai completat tânărul, care se simte onorat că poate citi în original operele scriitorilor nemţi din literatura universală.

Olimpiada Internaţională va avea loc la Frankfurt, în perioada 3-16 august şi avem încrederea că albaiulianul va realiza o figură frumoasă, având în vedere că nu este un novice, fiind prezent şi în clasa a 9-a, la olimpiada naţională.

Sfatul lui Andrei pentru cei de vârsta lui, mai tineri, sau chiar mai în vârstă este „Fiţi voi înșivă. Găsiţi-vă modele demne de urmat şi nu vă lăsaţi uşor duşi de val. Faceţi mereu ceea ce simţiţi, nu ceea ce sunteţi influenţaţi negativ să faceţi! Şi mai ales, faceţi totul zâmbind. Zâmbind, şi cei din jurul vostru vor zâmbi! Şi să te înconjori cu oameni senini, frumoşi şi mai ales deschişi la minte, e primul pas spre a avea succes”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea