Rămâi conectat

Politică Administrație

Potop la Ocna Mureș: un acoperiș luat de furtună, zeci de case și pivnițe inundate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doar mai puțin de o jumătate de oră de ploaie, o adevărată rupere de nori, a fost deajuns pentru a aduce necazul în casele a zeci de cetățeni din Ocna Mureș și Noșlac. Potrivit autorităților, miercuri 19 iunie în jurul orei 18 cerul s-a întunecat brusc și norii au deversat cantități uriașe de ape.

În numai o jumătate deoră, potrivit pluviometrului instalat în comuna Noșlac, au căzut peste 45 de litri pe metru pătrat” ne-a declara Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

Potrivit lui Vințeler sistemul de evacuare a apelor pluviale a fost depășit de cantitatea uriașă de apă astfel că pe strada Horea și pe strada Cloșca peste 40 de curți și subsoluri de case au fost inundate.

Acesta ne-a mai informat că furtuna stârnită ca din senin a smuls acoperișul unui bloc de locuințe de pe str. Nicolae Iorga aruncându-l peste două mașini parcate în apropiere.

Deocamdată nu știm pagubele exacte și se muncește de zor la evacuarea apelor din subsoluri. În zilele următoare vom face bilanțul exact al pagubelor suferite de populația afectată” ne-a mai declarat primarul Silviu Vințeler.

În comuna Noșlac, ploaia a avut o asemenea intensitate încât pe drumul județean apa a atins peste o jumătate de metru în doar câteva zeci de minute.

Ploaia nu a durat mult, poate vreo 40 sau 45 de minute, dar a avut o asemenea intensitate îmncât pe drumul județean au existat locuri în care nivelul apei a ajuns pa aproape o jumătate de metru” ne-a declarat Dumitru Pop primarul comunei Noșlac.

Potrivit primarului Dumitru Pop, în Noșlac apele au inundat 5 case și subsolurile a altor câteva zeci.

Din primele evaluări avem 5 case inundate și câteva zeci de pivnițe inundate. Încă nu știm care sunt pagubele, aceste urmând să fie evaluate în zilele următoare” ne-a mai declarat primarul Dumitru Pop.

 Potrivit celor doi primari, la această oră (21.30), sistemul de electricitate e căzut între Ocna Mureș – Noșlac – Căptălan – Găbud. Cetățenii, comitetele pentru situații de urgență și formațiunile de pompieri voluntari lucrează pentru evacuarea apelor din subsolurile caselor și pentru decolmatarea rigolelor.

Dorel LAZĂR

FOTO: ocnamuresanul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea