Potop la Ocna Mureș: un acoperiș luat de furtună, zeci de case și pivnițe inundate

Doar mai puțin de o jumătate de oră de ploaie, o adevărată rupere de nori, a fost deajuns pentru a aduce necazul în casele a zeci de cetățeni din Ocna Mureș și Noșlac. Potrivit autorităților, miercuri 19 iunie în jurul orei 18 cerul s-a întunecat brusc și norii au deversat cantități uriașe de ape.

În numai o jumătate deoră, potrivit pluviometrului instalat în comuna Noșlac, au căzut peste 45 de litri pe metru pătrat” ne-a declara Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

ELIT

Potrivit lui Vințeler sistemul de evacuare a apelor pluviale a fost depășit de cantitatea uriașă de apă astfel că pe strada Horea și pe strada Cloșca peste 40 de curți și subsoluri de case au fost inundate.

Acesta ne-a mai informat că furtuna stârnită ca din senin a smuls acoperișul unui bloc de locuințe de pe str. Nicolae Iorga aruncându-l peste două mașini parcate în apropiere.

Deocamdată nu știm pagubele exacte și se muncește de zor la evacuarea apelor din subsoluri. În zilele următoare vom face bilanțul exact al pagubelor suferite de populația afectată” ne-a mai declarat primarul Silviu Vințeler.

ADEZIUNE PLUS ALBA

În comuna Noșlac, ploaia a avut o asemenea intensitate încât pe drumul județean apa a atins peste o jumătate de metru în doar câteva zeci de minute.

Ploaia nu a durat mult, poate vreo 40 sau 45 de minute, dar a avut o asemenea intensitate îmncât pe drumul județean au existat locuri în care nivelul apei a ajuns pa aproape o jumătate de metru” ne-a declarat Dumitru Pop primarul comunei Noșlac.

Potrivit primarului Dumitru Pop, în Noșlac apele au inundat 5 case și subsolurile a altor câteva zeci.

Din primele evaluări avem 5 case inundate și câteva zeci de pivnițe inundate. Încă nu știm care sunt pagubele, aceste urmând să fie evaluate în zilele următoare” ne-a mai declarat primarul Dumitru Pop.

 Potrivit celor doi primari, la această oră (21.30), sistemul de electricitate e căzut între Ocna Mureș – Noșlac – Căptălan – Găbud. Cetățenii, comitetele pentru situații de urgență și formațiunile de pompieri voluntari lucrează pentru evacuarea apelor din subsolurile caselor și pentru decolmatarea rigolelor.

Dorel LAZĂR

FOTO: ocnamuresanul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă PSD Alba| Sănătatea și siguranța elevilor sunt pe primul plan, iar situațiile speciale impun reguli în consecință!

Consilierii locali PSD ai orașului #Câmpeni îi transmit domnului primar Cristian Dan Pașca, în urma solicitării sale de pe rețeaua… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro