Rămâi conectat

Actualitate

Polițiștii locali ar putea AMENDA șoferii care refuză să se legitimeze: Proiect de lege înregistrat la Senat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițiștii locali ar putea AMENDA șoferii care refuză să se legitimeze: Proiect de lege înregistrat la Senat

În cadrul unui proiect legislativ înregistrat la Senat, polițiștii locali vor avea autoritatea de a aplica amenzi șoferilor care refuza să se legitimeze și totodată și proprietarilor de mașini, în cazul în care nu se primesc informații de la aceștia, din care să reiasă cui a fost împrumutată mașina.

Conform proiectului legislativ amintit, se va modifica Legea poliției locale nr. 155/2010 în sensul că polițiștilor locali li s-ar putea permite să aplice sancțiuni contravenționale în situația în care aceștia cer, fără succes, să afle de la proprietarii mașinilor cui au împrumutat autovehiculele respective. Această atribuție revine, în prezent, doar polițiștilor rutieri, după cum a stabilit Înalta Curte de Casație și Justiție în anul 2017.

De asemenea, prin aceeași propunere legislativă, se prevede ca polițiștii locali să poată aplica sancțiuni contravenționale șoferilor care opresc, staționează sau parchează neregulamentar și care refuză să se legitimeze. În plus, aceștia vor putea da amenzi și șoferilor care încalcă normele legale privind accesul interzis, putând dispune inclusiv măsuri de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar.

Sunt considerate, printre altele, refuzuri de legitimare situațiile în care șoferii nu înmânează polițiștilor locali documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, actele mașinii (de înmatriculare ori de înregistrare) sau alte documente prevăzute de lege, necesare identificării concrete a mașinii, precum și a șoferului.

Important! Proiectul legislativ trebuie să treacă de ambele Camere ale Parlamentului pentru a fi adoptat. Ulterior, preşedintele statului trebuie să promulge legea, iar proiectul să fie publicat în Monitorul Oficial pentru ca prevederile sale să intre în vigoare, informează avocatnet.ro.

Sursa: Bursa.net

foto:arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime” Rusaliile sunt sărbătorite de creştinii ortodocşi în fiecare an. Pogorârea Duhului Sfânt asupra Sfinţilor Apostoli a avut loc la cincizeci de zile de la Învierea Domnului. Acest detaliu temporal explică şi denumirea de „Cincizecime”. Această zi este cunoscută şi sub numele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea