Rămâi conectat

Ştirea zilei

Poliţiştii din Alba le suflă în ceafă contrabandiştilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Suntem pe locul 1 pe ţară la infracţiuni economico-financiare descoperite

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, chestorul principal de poliţie, Ioan Nicolae Căbulea a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, bilanţul de activitate al acestei instituţii pe 9 luni ale acestui an. Conform cifrelor prezentate de şeful IPJ Alba, în 2011 au fost constatate 1832 de infracţiuni de natură economico-financiară pentru care au fost sau sunt în curs de cercetare 1079 de persoane. Cu 357 infracţiuni economice descoperite la suta de mii de locuitori, judeţul Alba ocupă locul 1 pe ţară iar cu cele 145 de infracţiuni declinate parchetelor, judeţul Alba se situează pe locul 14 pe ţară. Au fost cercetate penal 26 de persoane pentru contrabandă cu tutun, 179 de persoane pentru contrabandă cu lemne. În sfera corupţiei, structurile de combatere a criminalităţii au soluţionat 93 de infracţiuni.
Infracţiunile comise în stradă sunt în creştere faţă de anul trecut, cu 22%, fiind sesizate 243 de fapte, dintre care 10 au fost tâlhării. Cu toate acestea, judeţul Alba se află pe locul 35 într-un top naţional al criminalităţii stradale. Tot în anul 2011 au fost destructurate patru grupări infracţionale ocazionale, două axate pe contrabanda de ţigări, una care se ocupa cu prostituţie-proxenetism şi o grupare axată pe furt şi violenţă, de la Cugir.
Cu cei 31 de morţi şi 99 de răniţi grav în accidentele produse pe şoselele din judeţ (pe DN1 şi DN 7 au murit nu mai puţin de 17 oameni) judeţul Alba se situează pe locul 10 într-un top naţional al accidentelor.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea