Rămâi conectat

Ştirea zilei

Poliţişti ameninţaţi cu securea şi furca de un bărbat din Aiud, acuzat de tâlhărie. Agresorul a ajuns la închisoare după doar opt zile de la eliberarea condiţionată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţişti ameninţaţi cu securea şi furca de un bărbat din Aiud, acuzat de tâlhărie. Agresorul a ajuns la închisoare după doar opt zile de la eliberarea condiţionată

Un bărbat în vârstă de 47 de ani din Aiud a fost condamnt la 3 ani şi 10 zile de închisoare cu executare pentru comiterea a patru infracţiuni. Acesta s-a întors în penitenciar după numai opt zile de la data la care a fost eliberat condiţionat, în 9 iunie 2018.

Peste numai câteva zile de la momentul eliberării, în 17 iunie, bărbatul a săvârşit, în decurs de câteva ore, nu mai puţin de patru infracţiuni. Instanţa a reţinut că pe lângă fapta de talhărie, M. Romel Aurel a fost trimis în judecată şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv pentru ultraj, infracţiune contra autorităţii, faptă cu atât mai gravă cu este săvârşită de o persoană recent liberată din penitenciar, unde se presupune că trecuse printr-un proces de reeducare.

Potrivit anchetatorilor, în dimineaţa zilei de 17 iunie 2018, în jurul orei 08:30, în timp ce o persoana în vârstă de 69 de ani se deplasa având o plasă asupra sa pe o stradă din Aiud, a fost acostată de inculpat şi lovită cu pumnii în zona capului, fiind pusă la pământ. Inculpatul a lovit-o în continuare cu pumnii şi picioarele, după care i-a sustras un parchet cu ţigări.

În jurul orei 10:00 a aceleiaşi zile, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a ameninţat cu acte de violenţă şi moartea mai multe persoane (femei şi copii) de pe stradă fugind cu securea după ei. Datorită acestui comportament, un martor a alertat poliţia prin 112. Inculpatul a lovit apoi cu securea în poartă şi în ţeava de gaz care se afla vis a vis de locuinţa persoanei care a chemat poliţia.

Au sosit între timp la faţa locului un agent de poliţie şi un poliţist local, care au încercat să poarte un dialog cu inculpatul însă acesta şi-a rupt tricoul cu care era îmbrăcat şi s-a îndreptat ameninţător spre poliţişti agitând securea deasupra capului şi strigând. În aceste circumstanţe poliţiştii s-au retras, cerând întăriri prin intervenţia altor doi poliţişti.

După tulburarea ordinii şi liniştii publice, în jurul orei 10:30, inculpatul, având aceeaşi secure asupra sa, a pătruns fără drept în curtea unei locuinţe pentru a scăpa de poliţiştii veniţi la faţa locului cu scopul de a-l conduce la sediul poliţiei şi a refuzat apoi la cererea succesivă a acestora să părăsească locuinţa.

Mai mult, după ce poliţiştii au intrat în curtea persoanelor vătămate, bărbatul a pătruns în locuinţa acestora unde a distrus mai multe bunuri casnice (aragaz, televizor) şi a spart gemul şi uşa de la intrare. După ce a ieşit din locuinţă inculpatul a luat apoi asupra sa şi o furcă şi un corn de animal (corp obiect înţepător) şi i-a ameninţat pe oamenii legii.

A fost nevoie de intervenţia unui echipaj din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Alba pentru a fi imobilizat şi dus la poliţie pentru audieri. Ulterior a fost arestat preventiv, iar în 31 august a fost trimis în jduecată. Decizia de condamnare a fost pronunţată în 3 octombrie 2018 şi a fost contestată de inculpat.

Instanţa a mai dispus confiscarea securii a furcii metalice cu mâner de lemn şi a unui corn de origine animală cu care a ameninţat oamenii pe stradă, precum şi pe poliţişti. Cazierul acestuia relevă multiple condamnări, inclusiv pentru fapte de natura celor pentru care este trimis în judecată, respectiv violare de domiciliu, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, furt calificat, tăinuire şi distrugere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea