Poliția Rutieră acționează cu 340 de aparate radar, iar circulația pe A2 este supravegheată de un elicopter

Poliția Rutieră acționează cu 340 de aparate radar pentru depistarea celor care conduc cu viteză neregulamentară, iar circulația pe A2 este supravegheată de un elicopter din cadrul Inspectoratului General al Aviației Române, a spus marți purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

„Un polițist rutier se află la bordul acestui elicopter, supraveghează, monitorizează traficul rutier și îndrumă echipele de la sol, echipele de Poliție Rutieră în zonele unde există probleme de fluență a traficului (…) Poliția Rutieră acționează și cu 340 de aparate radar pentru depistarea tuturor celor care conduc cu viteză neregulamentară”, a spus Drăgan.

ELIT

El a menționat că DN1 s-a aglomerat, astfel că polițiștii acționează pentru siguranța cetățenilor și fluența traficului rutier.

„Pe autostrada A2 acum începe să se aglomereze traficul, s-au terminat evenimentele din Constanța prilejuite de Ziua Marinei, oamenii încep să plece către casă, turiștii care au terminat minivacanța se deplasează către domiciliu, încep să se aglomereze atât podurile de peste Dunăre, cât și podul de la Fetești (…) Polițiștii sunt la datorie, acționează pentru fluența traficului rutier, pentru siguranța tuturor, de asemenea, pe DN1 s-a aglomerat pe drumul către Capitală și către celelalte aglomerări urbane”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

El a precizat că în această minivacanță aproximativ 10.000 de polițiști s-au aflat zilnic la datorie.

„Dintre cele 30.000 de sancțiuni aplicate în această perioadă de către polițiști, aproximativ 23.000 au fost numai la Ordonanța 195 din 2002 privind regimul circulației pe drumurile publice. Dintre cele 23.000 de sancțiuni, cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost aproximativ 300 și pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Tragem un semnal pe această cale ca șoferii să nu conducă atunci când au consumat băuturi alcoolice”, a adăugat Drăgan.

Sursa Agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...