Rămâi conectat

Ştirea zilei

Podul care asigură traversarea râului Sebeș pentru drumul județean DJ 106E va fi consolidat: Licitația, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba a lansat miercuri, 24 martie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru execuția lucrărilor pentru obiectivul „Consolidare pod pe drumul judeţean DJ 106 E peste râul Sebeş, km 52+150 Dobra, Judeţul Alba”. Valoarea totală estimată a investiției este de 584.843,30 lei, fără TVA.

Podul peste râul Sebeș este amplasat pe drumul județean DJ 106 E: limita jud. Sibiu – Dobra – Șugag, km 52+150 (km 51+970, conform documentației tehnice întocmite), la intersecția cu DN 67 C. Imobilul a fost executat în anul 1973 și face parte din intravilanul-extravilanul satului Dobra, comuna Șugag, județul Alba.

În urma expertizei tehnice realizate la finalul anului 2018, starea tehnică a podului a fost stabilită că fiind nesatisfăcătoare, motiv pentru care se propune reabilitarea acestuia pentru a asigura parametrii necesari pentru un pod de drum județean.

Realizare investiției presupune consolidare pod, lucrări la suprastructură, infrastructură și în albie, relocare utilități.

Conform proiectului tehnic, principalele categorii de lucrări sunt:

Rampe pod:

– Lucrări pentru corecţia şi îmbunătăţirea elementelor geometrice
– Lucrări pentru aducerea structurii rutiere la parametrii tehnici corespunzători
– Lucrări pentru amenajarea acostamentelor
– Lucrări pentru amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale
– Lucrări pentru colectarea şi evacuarea apelor pluviale
– Lucrări pentru siguranţa circulaţiei

Pod peste râul Sebeș

– Lucrări demolare parțială pod existent și pregătire suprafețe
– Lucrări infrastructură
– Lucrări suprastructură
– Lucrări în albie și de racord cu terasamentul

Podul a fost executat în anul 1973 și are o lungime totală de aproximativ 28,40 m, cu două deschideri și lățime de 8,4m, cu parte carosabila 2 x 3m și două trotuare cu lățimea de lm. Rampele prezintă cedări pe lungime de 10 – 12m. în aval pe o structura independentă există rețele edilitare, respectiv supratraversare canalizare menajeră și supratraversare rețea de distribuție apă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea