Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL se opune Legii defăimării inițiate de PSD. “Reprezintă un atentat la libertatea de expresie garantată de Constituţie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma deciziei de marți, a Comisiei Juridice si Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputatilor care au avizat favorabil legea iniţiată de Liviu Dragnea privind defăimarea socială, PNL a anunțat că va vota în plen împotriva proiectului de lege iar dacă totuși va fi adoptată, o va ataca la Curtea Constituțională (CCR).

cenzura„Prevederile acestei legi sunt periculoase şi reprezintă un atentat la libertatea de expresie garantată de Constituţia României. Libertatea de exprimare este un drept care trebuie apărat cu orice preţ, iar limitarea lui înseamnă un regres şi o pierdere în termeni de democraţie. Liviu Dragnea forţează mâna propriilor parlamentari şi le cere să voteze o lege anti-democratică, translatând politica de partid, politica pumnului în gură, la nivel de lege”, se arată într-un comunicat PNL.

Proiectul de lege prevede că se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 30.000 lei, daca defăimarea vizeaza o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă defăimarea vizează un grup de persoane sau o comunitate. Sancțiunile s-ar aplica oricarei defăimari facute in spatiul public, inclusiv in presă si pe rețelele de socializare, precum Facebook. (BT)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea