Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL: Nu toți românii au intrat în posesia cardului de sănătate. Sistemul sanitar are nevoie de o finanțare mai bună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Partidul Național Liberal constată cu părere de rău că, deși în mai puțin de o săptămână, românii ar trebui să beneficieze de serviciile medicale de care au nevoie în baza cardului de sănătate, nu toți au intrat în posesia acestuia și, din păcate, mulți dintre aceștia nu cunosc utilitatea cardului de sănătate și beneficiile majore pe care le aduce pentru sistemul sanitar.

comunicat pnlPartidul Național Liberal a atras atenția în nenumărate rânduri asupra necesității introducerii de urgență a cardului național de sănătate pentru a putea elimina risipa din sistemul sanitar, însă în tot acest timp Guvernul PSD condus de Victor Ponta nu a făcut altceva decât să piardă timp și bani cu amânarea implementării proiectului. Ceea ce este și mai revoltător este lipsa de respect a Guvernului Ponta față de pacienți și medici, dovedită prin lipsa unei comunicări publice pe un subiect de o importanță majoră pentru sistemul sanitar. Faptul că nu a existat o comunicare publică susținută pentru a aduce la cunoștința populației beneficiile cardului național de sănătate, modul în care acesta se utilizează și ce ar trebui să știe fiecare român în parte, ne demonstrează încă o dată că politicile publice ale Guvernului PSD condus de Victor Ponta nu au la bază nicio strategie.

Citește și Cardul național de sănătate va fi utilizat obligatoriu la medicii de familie, în spitale şi farmacii, din 1 aprilie

Sistemul sanitar are nevoie de o finanțare mai bună, de valorizarea medicilor de familie si internarea doar a acelor cazuri care necesită cu adevarat spitalizare, de garantarea unor standarde de calitate, de respectarea drepturilor pacienților, de o mai bună salarizare a medicilor, de acces mai bun la servicii medicale. Cardul de sănătate nu va rezolva toate problemele sistemului, dar cel puțin prin intermediul acestuia vor putea fi oprite o parte dintre fraudele din sistemul de sănătate.

Partidul Național Liberal consideră cardul național de sănătate ca fiind unul din cele mai importante proiecte strategice în domeniul sănătății. Cardul de sănătate reprezintă un instrument esențial pentru transparentizare, pentru o mai corectă și eficientă cheltuire a banilor publici din sănătate. Nu vor mai fi posibile consultații inventate, rețete false, investigații de laborator și imagistice inexistente, pentru că nu se vor valida și plăti decât acele investigații de care vor beneficia cu adevărat pacienții și pe care le vor certifica personal prin utilizarea cardului cu cod personalizat. De-a lungul ultimilor ani, personaje cheie din sistem, precum și analiști sau jurnaliști independenți au avansat informații că banii care se risipesc în sistemul de sănătate, în lipsa unor date oficiale, semnifică 10-20% din buget. Indiferent însă de amplitudinea fenomenului, după introducerea cardului de sănătate vor rămâne mai mulți bani pentru pacienți reali, pentru spitalizări și investigații necesare, ceea ce va fi un avantaj extraordinar pentru pacient.

Ținând cont de faptul că nu toți asigurații au intrat în posesia cardurilor de sănătate și luând în considerare că nu au existat campanii de comunicare și de explicare a modului în care se va utiliza cardul, PNL consideră că într-o perioadă tranzitorie trebuie descrise toate excepțiile în care decontarea se va face la fel ca în prezent, cu justificarea scrisă a fiecărei situații în parte de către furnizorul de servicii medicale, urmând ca, după această perioadă de tranziție, cardul să devină obligatoriu în toate situațiile. Partidul Național Liberal face apel la responsabilitate și la respectarea drepturilor pacienților de a fi informați cu privire la modul în care pot beneficia de serviciile medicale de care au nevoie.

Prof. Adrian SIMION,

Purtător de cuvânt – PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea