Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

PNL amenință cu excluderi înaintea voturilor pentru pensiile speciale

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PNL amenință cu excluderi înaintea voturilor pentru pensiile speciale

Liberalii iau în calcul să-și excludă membrii care nu votează eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și reforma celorlalte sisteme de pensii ocupaționale și de serviciu.


Plenul reunit al Parlamentului se reunește luni să voteze abrogarea din Statutul senatorilor și deputaților a articolelor care le oferă parlamentarilor dreptul la „indemnizație pentru limita de vârstă”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Coaliția vrea ca tot în această săptămână să voteze și supraimpozitarea celorlalte pensii speciale la Camera Deputaților.

„Cine nu votează își asumă sancțiunile. O să discutăm în BPN ca toate legile să fie votate cât mai rapid și cei care nu votează să fie excluși”, au declarat luni surse din PNL.
În BPN s-a votat luni, cu o singură abținere, ca liberalii să susțină în Parlament modificarea legilor privind pensiile speciale, însă nu au discutat și ce se va întâmpla cu liberalii care nu votează pentru, subiectul fiind amânat pentru o ședință viitoare.

Tot la capitolul excluderi, liberalii vor discuta în prima ședință BEX despre situația deputatului Dan Vîlceanu, fost ministru, care a votat împotrivă la învestirea Guvernului Ciolacu.

Modificări de ultimă oră
Votul final la Camera Deputaților pe legea pensiilor speciale ar urma să fie dat miercuri, după care proiectul se va întoarce la Senat pentru armonizarea celor două texte de lege astfel încât legea să fie constituțională. Există șanse ridicate ca Parlamentul să se reunească în sesiune extraordinară pentru votul final pe legea pensiilor speciale.

Coaliția de guvernare mai ia în calcul să scadă rata de impozitare a pensiilor speciale de la 30% la 15% dar să lărgească numărul de pensionari cărora li se va aplica supraimpozitarea, prin impunerea suprataxei pensiilor aflate la nivelul salariului mediu net, conform unor surse parlamentare.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea