Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL Alba: Dacă există argumente se poate schimba stema județului Alba! Poziția PSD este una politicianistă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Astăzi, la sediul PNL Alba a avut loc o conferință de presă la care au participat doi dintre vicepreședinții organizației județene, liberalii Simion Crețu și Florin Roman.

Un subiect important a fost revizuirea stemei județului printr-un proiect de hotărâre al Consiliului Județean Alba, criticat dur de președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu și consilierii județeni social-democrați care au votat împotriva adoptării actului administrativ.

Președintele ADR Centru, Simion Crețu, susține că stema trebuie să îi reprezinte pe cetățenii județului Alba și în acest sens liberalii sunt deschiși la dialog cu reprezentanții societății civile, a partidelor politice, iar dacă argumentele vor fi suficiente proiectul de hotărâre prin care a fost revizuită stema ar putea fi revocat și făcute eventuale modificări. Cei doi liberali au explicat și de ce consideră declarațiile deputatului Ioan Dîrzu în special și poziția consilierilor județeni PSD politicianiste.

A fost asfel amintit faptul că demersul de revizuire a stemei județului a fost o obligație a administrațiilor locale de o lege din anul 2003 prin care s-a stabilit și noua metodologie de elaborare și revizuire a stemelor unităților administrativ-teritoriale din România, norme realizate sub conducerea academincianului Berindei.

Deja, la nivelul județului Alba, 60 din cele 78 de unități administrativ-teritoriale și-au revizuit stemele, parcurgând întreaga procedură.

Tocmai aceste reguli au stat și la baza modificării stemei județului. Una dintre ele interzice folosirea tricolorului în cadrul stemelor localităților, iar alta recomandă reducerea simbolurilor din cadrul stemei.

În plus, liberalii au demonstrat că afirmațiile  deputatului Ioan Dîrzu potrivit cărora pe tema modificării stemei județului nu a fost organizată o dezbatere publică sunt false. Această consultare publică a avut loc pe o perioadă de mai multe luni așa cum prevede legea și a fost semnalată în presa locală și pe site-ul CJ Alba. Au fost prezentate în cadrul consultării publice două variante de stemă, elaborate de o comisie formată din specialiști de la Muzeul Unirii din Alba Iulia, Arhive Alba și din Cluj-Napoca. Ei au stabilit că județul Alba este reprezentat cel mai bine deMarea  Unirea de la 1 Decembrie 1918 și încoronarea regilor României Ferdinand și Maria.

Simion Crețu le-a reproșat colegilor de colaiție faptul că nu și-au exprimat o poziție în legătura cu noua stemă până când aceasta a fost supusă votului. Dacă s-ar fi dorit cu adevărat, aceștia ar fi sesizat nemulțumirile în perioada consultărilor, când puteau fi rezolvate din timp.

“Sunt puține județele care au avantajul coroanei regale în stemă”, a afirmat Florin Roman, purtătorul de cuvânt al PNL Alba. Acesta a mai spus că Ioan Dîrzu trebuie să pună mâna pe carte și să învețe legislația, înainte să facă afirmații false și politicianiste, cu atât mai mult cu cât este vorba despre lucruri sensibile precum simbolurile locale naționale.

„Ca să se poată face modificări este nevoie de propuneri, de argumente serioase și nu de declarații politicianiste în presă”, a conchis Roman.

Vezi explicațiile oferite de cei doi lideri liberali la conferința de presă din 7 mai 2013.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea