Ziarul Unirea

PNL Alba coboară drapelul în bernă în semn de regret la plecarea în istorie a seniorului Mircea Ionescu Quintus. MESAJUL LIBERALILOR

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Om cu mult umor, calitate ce probabil l-a ajutat să supravieţuiască detenţiei politice, Mircea Ionescu-Quintus provine dintr-o familie cu vechi tradiţii liberale. S-a născut în  martie 1917, în Republica Rusă. Avocat de profesie, format în strălucita şcoală interbelică, liderul moral al liberalilor de astăzi a suferit în temniţele comuniste şi la Canal pentru „vina” de a fi înţeles mecanismele democraţiei participative. Şi l-a luat ca model pe I. G. Duca şi a avut privilegiul de a primi sfaturi de viaţă de la marele Nicolae Iorga.

A primit „botezul” liberal în 1936, de la primul ministru Gheorghe Tătărăscu. A executat ordinul de a trece Prutul la comanda Mareșalului Antonescu. A fost președinte al Partidului Național Liberal între 1993-2001, senator în legislaturile 1996-2000 și 2004-2008. A fost ministru al justiției în guvernul Stolojan. Președinții României i-au conferit, pe rând, Ordinul național „Steaua României” în rang de cavaler și în grad de ofițer și de general de brigadă în retragere.

ELIT

Organizația județeană a PNL Alba coboară drapelul în bernă în semn de profund regret la plecarea în istorie a seniorului liberal Mircea Ionescu Quintus. Niciun scor electoral nesatisfăcător, nicio dezertări răzlețe, niciun conflict fratricide sau nicio luptă politică pierdută nu ne mai pot întrista atât de tare precum plecare dumneavoastră, domnule președinte! Un gol imens rămâne în urma dumneavoastră, un gol pe care, sincer recunoaștem, nu mai avem cu ce să-l umplem. Plecarea dumneavoastră, la scurt timp după dispariția seniorului Radu Cîmpeanu, ne-a zguduit și ne-a secat patrimoniul liberalismului. Ne rămâne însă viu în memorie, nouă și urmașilor noștri, modelul Quintus: modestie, credință consecvență și patriotism! Recunoștință, domnule președinte!

Organizația Județeană a Partidului Național Liberal Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

der gauleiter 15 septembrie 2017 at 17:46

Mi-e efectiv greatza de ce a ajuns PNL Alba… Pe vremea cand se vopseau in portocaliu si isi spuneau pedelisti il injurau pe Quintus ca la usa cortului. Acum spun ca-l regreta ! Niste impostori astia din PNL Alba !

Ok 15 septembrie 2017 at 23:29

E ultimul PENELIST ADEVĂRAT.

dragos victor 16 septembrie 2017 at 15:19

Regret ca sant obligat sa comuni c ceva despre cel disparut , a fost un om fara carater fiind un informator ordinar la seccuritate, are dosar de informator, despre acest fapt nu se spune nimic de P N L ?

Comentariile sunt oprite