Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL Alba coboară drapelul în bernă în semn de regret la plecarea în istorie a seniorului Mircea Ionescu Quintus. MESAJUL LIBERALILOR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Om cu mult umor, calitate ce probabil l-a ajutat să supravieţuiască detenţiei politice, Mircea Ionescu-Quintus provine dintr-o familie cu vechi tradiţii liberale. S-a născut în  martie 1917, în Republica Rusă. Avocat de profesie, format în strălucita şcoală interbelică, liderul moral al liberalilor de astăzi a suferit în temniţele comuniste şi la Canal pentru „vina” de a fi înţeles mecanismele democraţiei participative. Şi l-a luat ca model pe I. G. Duca şi a avut privilegiul de a primi sfaturi de viaţă de la marele Nicolae Iorga.

A primit „botezul” liberal în 1936, de la primul ministru Gheorghe Tătărăscu. A executat ordinul de a trece Prutul la comanda Mareșalului Antonescu. A fost președinte al Partidului Național Liberal între 1993-2001, senator în legislaturile 1996-2000 și 2004-2008. A fost ministru al justiției în guvernul Stolojan. Președinții României i-au conferit, pe rând, Ordinul național „Steaua României” în rang de cavaler și în grad de ofițer și de general de brigadă în retragere.

Organizația județeană a PNL Alba coboară drapelul în bernă în semn de profund regret la plecarea în istorie a seniorului liberal Mircea Ionescu Quintus. Niciun scor electoral nesatisfăcător, nicio dezertări răzlețe, niciun conflict fratricide sau nicio luptă politică pierdută nu ne mai pot întrista atât de tare precum plecare dumneavoastră, domnule președinte! Un gol imens rămâne în urma dumneavoastră, un gol pe care, sincer recunoaștem, nu mai avem cu ce să-l umplem. Plecarea dumneavoastră, la scurt timp după dispariția seniorului Radu Cîmpeanu, ne-a zguduit și ne-a secat patrimoniul liberalismului. Ne rămâne însă viu în memorie, nouă și urmașilor noștri, modelul Quintus: modestie, credință consecvență și patriotism! Recunoștință, domnule președinte!

Organizația Județeană a Partidului Național Liberal Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea