Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Platformă online pentru evaluarea serviciilor oferite de spitale, lansată de HBS Group

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Horea Timiș, manager HBS Grup, a lansat, marți, o platformă online prin care pacienții pot evalua, prin rezolvarea unui chestionar de pe site-ul www.calitatespitale.ro, calitatea serviciilor medicale, și nu numai, primite în spitalele din România.

Horea Timis01

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Fostul director al DSP Alba a transmis, cu această ocazie, un comunicat de presă, prin care explică necesitatea unui asemenea demers, utilitatea sa în privința pacienților, decidenților și publicului larg, pe care îl redăm integral în rândurile de mai jos:

In spiritul preocupării constante pe care o arata HBS Group, formata dintr-un grup de experti in sanatate,  de la infiintarea sa, pentru evaluarea corecta a serviciilor de sanatate si sustinerea unui management medical performant,  lansam un instrument deosebit de util atat pacientilor, publicului larg, cat si decidentilor.

calitate spitale01

De cate ori pacientii au fost nemultumiti de modul in care au fost tratati, de lipsa medicamentelor din spital, dezinteresul personalului, curatenia din spital, gradul de confort, si cate altele? Catre cine sa se planga? De cate ori s-au intrebat cine-i asculta? De cate ori ar fi vrut sa fie auziti de manageri si decidenti, iar acestia sa ia masuri astfel incat data viitoare cand ajung in spital sa fie mai multumiti?

Consideram ca informarea corecta asupra serviciilor medicale oferite de spitale este o conditie indispensabila pentru a beneficia de servicii medicale de calitate – in calitate de pacient, dar si pentru a lua decizii informate in domeniul asistentei spitalicesti- in calitate de decident sau manager din sistem.

Astfel, initiativa noastra este una complet noua in Romania, venind in intampinarea nevoilor pacientilor: punem la dispozitia lor pentru prima oara un instrument prin care isi pot face auzite vocile, prin care pot sa-si exprime parerea in conditii de completa siguranta si in mod organizat, astfel incat aceasta sa poata ajunge si la managerii de spital, si la decidenti. Este, deci, prima oara, cand parerea pacientilor poate conta pentru clasificarea si evaluarea reala a calitatii serviciilor oferite de spitale.

Clasificarea spitalelor in functie de opinia pacientilor este larg raspandinta in lume, rolul sau fiind acela de a orienta pacientul catre cel mai performant spital in care ar putea beneficia de ingrijiri de calitate, cat mai aproape de zona sa de rezidenta, sau de a-i oferi o informatie despre centrele de excelenta care trateaza anumite boli. Spitalele clasificate in topul celor mai bune, de obicei beneficiaza de o atentie speciala inclusiv din partea decidentilor.

Instrumentul oferit de noi este usor de utilizat, presupune completarea unui chestionar pe siteul www.calitatespitale.ro si un timp alocat din partea pacientului de maxim 1 minut. Succesul instrumentului si marimea impactului sau asupra managementului spitalelor vizate depinde in mare masura de interesul manifestat de pacienti, si de numarul pacientilor care completeaza chestionarul.

De aceea, invitam toti fostii si actualii pacienti, asociatiile de pacienti, toate persoanele interesate, sa isi faca auzita parerea si sa completeze chestionarul pus la dispozitie pe www.calitatespitale.ro

In momentul in care vom considera ca s-au completat destule chestionare pentru a putea face o analiza statistica valida a raspunsurilor, vom aduce la cunostinta publicului rezultatele evaluarii, atat prin graficele oferite pe site, cat si prin presa, estimam ca vom avea date relevante peste 6 luni.

Cu stima,

dr.Horea Timiș – manager HBS Group


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea