Rămâi conectat

Actualitate

Platformă online disponibilă și în limba română, cu informații despre simptomele și opțiunile de tratament în cazul mai multor afecțiuni, lansată luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Platforma online janssen4patients.com, care oferă informații cu privire la simptomele și opțiunile de tratament pentru mai multe afecțiuni, dar și materiale educaționale și articole dezvoltate de specialiști globali în farmacoeconomie, sisteme internaționale de sănătate, politici de sănătate, a fost lansată luni.

Reprezentantul Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, Rozalina Lăpădatu, a afirmat, într-o conferință de presă, că platforma aduce informații corecte, echidistante, inițiativa fiind una lăudabilă.

La rândul său, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, a spus că site-ul este unul benefic și complex pentru pacienți. ”Pacientul fiind informat știe să își ceară drepturile la o medicație corectă. Și medicului îi este mai ușor să comunice cu un pacient informat”, a arătat Irimia.

Scopul platformei online janssen4patients, disponibilă în limba română, este să contribuie la îmbunătățirea cunoștințelor pacienților despre afecțiuni și despre sistemele de sănătate pentru ca aceștia să devină parteneri informați în gestionarea lor prin: acces la educație medicală despre schizofrenie, psoriazis, leucemie limfocitară cronică, mielom multiplu și cancer de prostată, alături de opțiunile terapeutice disponibile.

De asemenea, platforma urmărește și creșterea capabilităților asociațiilor de pacienți din România prin cunoștințe specifice și interconectare, pentru ca acestea să își poată consolida demersurile de reprezentare a intereselor pacienților la nivelul întregului ecosistem de sănătate.

Platforma online se adresează integrat pacienților și asociațiilor de pacienți, precum și aparținătorilor din țările Europei Centrale și de Est: România, Polonia, Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, Slovenia, Serbia și Bulgaria.

Platforma este creată pentru a oferi într-o formă cât mai clară informațiile cu privire la simptomele și opțiunile de tratament pentru afecțiuni care conduc la un impact semnificativ atât în viața pacientului, cât și a aparținătorilor acestuia.

Tot conținutul este redactat de medici specialiști și tradus în cele 9 limbi aferente țărilor în care platforma este disponibilă.

Informația medicală certificată acoperă în mod integrat afecțiunile descrise în cadrul portalului din perspectiva simptomelor, diagnosticului și a variantelor de abordare terapeutică, precum și componenta de gestionare a bolii la nivel emoțional și psihologic de către pacienți și apropiații acestora.

Secțiunea dedicată asociațiilor de pacienți oferă o serie de materiale educaționale și articole dezvoltate de specialiști globali în farmacoeconomie, sisteme internaționale de sănătate, politici de sănătate și drepturile pacienților.

Tot în această secțiune este accesibil și un glosar cu cele mai importante date de contact ale asociațiilor de pacienți din România și din țările Europei Centrale și de Est, această facilitate fiind introdusă pentru a încuraja dialogul dintre acestea.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Controale ITM pentru verificarea măsurilor luate pe timp de caniculă, pentru protecția angajaților: Reglementări și amenzi pentru cei care nu respectă legea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale ITM pentru verificarea măsurilor luate pe timp de caniculă, pentru protecția angajaților: Reglementări și amenzi pentru cei care nu respectă legea Inspecția Muncii verifică măsurile care trebuie întreprinse de angajatori pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, în perioada în care se manifestă temperaturi extreme ridicate Inspecția Muncii verifică modul de respectare a prevederilor O.U.G. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea