Plata contribuției la AIDA Transport Local, pe anul 2015, în dezbaterea CL Alba Iulia

Paul Voicu - Primar 2020

*Necesarul pentru un an este de 3,7 milioane de euro, consilierii vor aproba achitarea unei tranșe de 900.000 de euro

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare din 15 ianuarie se află un proiect de hotărâre prin care se propune plata parțială a contribuției Consiliului Local al municipiului Alba Iulia la Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local, în cuantum de 4 milioane de lei (aproximativ 900.000 de euro).

ELIT

vot sedinta cl alba iuliaPotrivit solicitării întocmite de directorul executiv al asociației, Dorin Nistor, necesarul de resurse financiare pentru funcționarea serviciului de transport public local pe anul 2015 este de 16.797.690 de lei (puțin peste 3,9 milioane de euro), din care contribuția municipiului este de 14.519.485 de lei, iar suma acordată pentru gratuități este de 2.528.000 de lei.

Deși AIDA-TL a cerut aprobarea, printr-o hotărâre CL, pentru întreaga sumă, va fi supusă la vot doar achitarea parțială deoarece, așa cum a declarat primarul Mircea Hava în urmă cu câteva zile, se caută soluții pentru reducerea cheltuielilor pe care administrația le are cu transportul local. Cel mai probabil economia se va face prin reducerea numărului de curse, având în vedere că pe unele trasee, în anumite intervale orare, autobuzele transportă foarte puțini călători.

Mihail David - 2020

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...