Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Plata contribuției la AIDA Transport Local, pe anul 2015, în dezbaterea CL Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Necesarul pentru un an este de 3,7 milioane de euro, consilierii vor aproba achitarea unei tranșe de 900.000 de euro

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare din 15 ianuarie se află un proiect de hotărâre prin care se propune plata parțială a contribuției Consiliului Local al municipiului Alba Iulia la Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local, în cuantum de 4 milioane de lei (aproximativ 900.000 de euro).

vot sedinta cl alba iuliaPotrivit solicitării întocmite de directorul executiv al asociației, Dorin Nistor, necesarul de resurse financiare pentru funcționarea serviciului de transport public local pe anul 2015 este de 16.797.690 de lei (puțin peste 3,9 milioane de euro), din care contribuția municipiului este de 14.519.485 de lei, iar suma acordată pentru gratuități este de 2.528.000 de lei.

Deși AIDA-TL a cerut aprobarea, printr-o hotărâre CL, pentru întreaga sumă, va fi supusă la vot doar achitarea parțială deoarece, așa cum a declarat primarul Mircea Hava în urmă cu câteva zile, se caută soluții pentru reducerea cheltuielilor pe care administrația le are cu transportul local. Cel mai probabil economia se va face prin reducerea numărului de curse, având în vedere că pe unele trasee, în anumite intervale orare, autobuzele transportă foarte puțini călători.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea