Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Plafonarea TVA pentru 14 alimente de bază: Termen limită pentru companiile din cadrul lanțurilor alimentare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Plafonarea TVA pentru 14 alimente de bază: Termen limită pentru companiile din cadrul lanțurilor alimentare

Companiile implicate în lanțuri comerciale sunt obligate, până la finalul lunii, să ajusteze contractele în derulare potrivit noilor reglementări care vizează 14 categorii de alimente de bază. Guvernul a impus o limită de trei luni pentru adaosurile comerciale practicate de către procesatori, distribuitori și vânzători.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ordonanţa de urgenţă a fost publicată în Monitorul Oficial, iar regulile vor începe să se aplice după 30 de zile. Autorităţile au promis că vor fi făcute controale pentru a se verifica respectarea măsurilor şi va fi evaluat totodată impactul acestora.

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunţat că guvernul va aloca, până în 2026, 600 de milioane de lei unei scheme de ajutor de stat destinate dezvoltării şi modernizării industriei alimentare, în domenii precum industria cărnii, a peştelui şi a cartofilor, prelucrarea şi conservarea ructelor şi legumelor, fabricarea uleiurilor, produselor lactate, brânzeturilor şi zahărului, morărit şi panificaţie, transmite Rador.

Ce a anunţat premierul Ciolacu la şedinţa de Guvern de săptămâna trecută

„De astăzi începem să livrăm din obiectivele majore ale acestei guvernări. Aprobăm ordonanța de urgență ce introduce mecanismul prin care stopăm creșterea prețurilor la alimentele de bază. Este prima țintă importantă enunțată și asumată de acest guvern și mă bucur că am reușit, în doar două săptămâni, să avem ordonanța pe masa guvernului. E prima măsură de ieftinire a celor 14 alimente de bază. În acest fel ajutăm, de fapt, la creșterea puterii de cumpărare pentru toți românii. Le mulțumesc atât colegilor mei, domnului ministru, cât și marilor retaileri. Au fost un partener onest și corect și am avut de la început sentimentul că această luptă împotriva creșterii prețurilor a devenit un obiectiv comun.

Însă aceasta este doar un prim pas. Nu putem spera să avem alimente mai bune la prețuri decente doar limitând temporar adaosurile comerciale, trebuie să susținem creșterea producției și a procesării. De aceea, împreună cu colegii mei, aprobăm astăzi și o schemă de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele românești producătoare de alimente care fac investiții în unitățile de procesare. Domnul ministru al agriculturii, domnul Florin Barbu, va vorbi pe larg de aceste două subiecte la briefingul de presă după ședința de guvern. De fapt, concretizăm viziunea noastră despre productivism și patriotism economic. Lupta contra inflației și protejarea nivelului de trai al românilor reprezintă preocuparea centrală acestei guvernări”, a declarat Marcel Ciolacu la începutul şedinţei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea