Rămâi conectat

Actualitate

PF Daniel: Sfântul Ioan Botezătorul cerea celor care aveau mai multe haine și bucate să dea săracilor și flămânzilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a amintit credincioșilor, în cuvântul de învățătură rostit în Paraclisul Reședinței Patriarhale, că Sfântul Ioan Botezătorul cerea celor care aveau mai multe haine și bucate să dea și celor săraci și flămânzi.

Citește și: Mesaje de Sfântul Ioan. Felicitări de Sfântul Ioan. Urări de Sfântul Ioan

PF Daniel„Când el predica în părțile Iordanului cerea celor care veneau acolo să se pocăiască în sensul nu doar să regrete păcatul, ci să-și schimbe modul de a fi. Sfântul Ioan Botezătorul, de pildă, cerea vameșilor să nu impună taxe, impozite, dări mai mari decât este permis. De asemenea, spunea soldaților să nu asuprească pe nimeni și să se mulțumească cu leafa lor. Totodată, cerea ca aceia care aveau mai multe haine să dea și celor care nu au și cei care au mai multe bucate să dea și celor care sunt săraci, nevoiași, flămânzi. Această predică a lui avea și un caracter social de schimbare a relațiilor dintre oameni, de înduhovnicire a vieții”, a spus patriarhul, potrivit basilica.ro.

Citește și: Mesaje de Sfântul Ion • Urări de Sfântul Ion • Felicitări de Sfântul Ion

În ziua în care se sărbătorește Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, patriarhul a vorbit despre acest sfânt, subliniind că acesta se bucură de o cinstire foarte mare în Biserica Ortodoxă.

Sfântul Ioan Botezătorul rămâne tot timpul actual prin predica sa și mai ales prin sfințenia vieții sale, fiind foarte cinstit și de poporul român, aproape două milioane de persoane purtându-i numele, a evidențiat patriarhul.

Întâistătătorul BOR a amintit că Sfântul Ioan a fost ales de Dumnezeu să-I fie înaintemergător.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea