PF Daniel: Sfântul Ioan Botezătorul cerea celor care aveau mai multe haine și bucate să dea săracilor și flămânzilor

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a amintit credincioșilor, în cuvântul de învățătură rostit în Paraclisul Reședinței Patriarhale, că Sfântul Ioan Botezătorul cerea celor care aveau mai multe haine și bucate să dea și celor săraci și flămânzi.

PF Daniel„Când el predica în părțile Iordanului cerea celor care veneau acolo să se pocăiască în sensul nu doar să regrete păcatul, ci să-și schimbe modul de a fi. Sfântul Ioan Botezătorul, de pildă, cerea vameșilor să nu impună taxe, impozite, dări mai mari decât este permis. De asemenea, spunea soldaților să nu asuprească pe nimeni și să se mulțumească cu leafa lor. Totodată, cerea ca aceia care aveau mai multe haine să dea și celor care nu au și cei care au mai multe bucate să dea și celor care sunt săraci, nevoiași, flămânzi. Această predică a lui avea și un caracter social de schimbare a relațiilor dintre oameni, de înduhovnicire a vieții”, a spus patriarhul, potrivit basilica.ro.

ELIT

În ziua în care se sărbătorește Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, patriarhul a vorbit despre acest sfânt, subliniind că acesta se bucură de o cinstire foarte mare în Biserica Ortodoxă.

Sfântul Ioan Botezătorul rămâne tot timpul actual prin predica sa și mai ales prin sfințenia vieții sale, fiind foarte cinstit și de poporul român, aproape două milioane de persoane purtându-i numele, a evidențiat patriarhul.

Întâistătătorul BOR a amintit că Sfântul Ioan a fost ales de Dumnezeu să-I fie înaintemergător.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

dolfi 7 ianuarie 2016 at 22:25

bine dom’le da’ ce facem cu simulantii… putorile care nu vor sa munceasca si paraziteaza pe spinarea celorlalti? Vezi destule reportaje… ultimul e cu vita aia ce se lauda ca mananca de 25 de ani la cantina si ca mancanca carne…. cati dintre cei ce au construit ceva in tara asta 35-40 de ani si care sunt macinati de boli si umiliti prin pensii mizere au mancat si mai manca carne???
De sleahta voastra de hulpavi nu mai zic nimic…

fa-te preot, @mike, 8 ianuarie 2016 at 9:49

si arata-le tu cum sa se comporte un preot ca sa fie credibil. O mie de vorbe, un ban nu fac! Sau ce, nu te lasa cei din secta ta? Ehei, e plina lumea de chibiti specializati in a vedea doar paiul din ochii altora..

realist 8 ianuarie 2016 at 14:35

Popii in frunte cu superfericitul Daniel/care are si motive sa fie extraordinar de fericit/ au averi enorme stranse de la prostime care CUMPARA ILUZII-.VISE/ Din pacate acest popor inca mental traieste in evul mediu iar excrocii de popi au materie prima din belsug.Pacat ca nu ne trezim si sa FACEM LEGI CARE SA-I OBLIGE pe acesti sarlatani sa treaca la munca concreta nu la raspandirea superstiilor , minciunilor .

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...