Rămâi conectat

Ştirea zilei

Petronela Laslău, femeia care a încercat să sugrume o bătrână din Alba Iulia pentru a-i fura lucruri din casă, a fost condamnată la închisoare cu executare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tribunalul Alba a condamnat-o, recent, la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare, pe Petronela Laslău, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat și tâlhărie, după ce a agresat-o și a jefuit-o pe o bătrână în vârstă de 78 de ani, din Alba Iulia.

Procurorii au stabilit că, în data de 12 mai 2014, în jurul orei 14.00, în timp ce se afla în vizită la persoana vătămată, Petronela Laslău a profitat de neatenția bătrânei, i-a înfășurat în jurul gâtului un cordon de la halat și a strâns cu putere până când victima și-a pierdut cunoștința, iar apoi i-a sustras un telefon mobil, o haină de blană, un costum, un telefon fix și cheile apartamentului, bunuri în valoare totală de 3.000 lei.

Agresoarea a fost arestată preventiv, începând cu data de 17 mai 2014, iar din luna august a fost luată măsura arestării la domiciliu.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Un deputat de Alba condamnat definitiv la amendă PENALĂ de 40.000 de lei cu executare. Dacă nu o plătește face închisoare!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un deputat de Alba condamnat definitiv la amendă PENALĂ de 40.000 de lei cu executare. Dacă nu o plătește face închisoare!

Daniel Gheorghe Rusu, fostul deputat AUR, s-a ales cu o amendă penală, cu executare, în valoare de 40.000 de lei, după ce a prezentat o ordonanță de la Parchet în cadrul unui „live” pe o rețea de socializare.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, inculpatul Daniel Gheorghe Rusu a fost obligat și la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 200 lei.

Codamnarea definitivă a deputatului de Alba, Daniel Gheorghe Rusu este de această dată cu executare, în cazul în care acesta nu plătește cu rea-credință, în tot sau în parte, amenda penală în valoare de 40.000 de lei, va merge șa închisoare.

Potrivit rechizitoriului, în data de 25 septembrie 2020, în cadrul unui ”live” pe contul său de pe reţeaua de socializare, Daniel Rusu a prezentat o ordonanţă (actul propriu-zis şi, parţial, conţinutul acestuia, respectiv numele unor persoane care făceau obiectul verificărilor organelor de cercetare penală) emisă la aceeaşi dată într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş şi adresată Primăriei comunei Şpring al cărei primar era la momentul respectiv.

Documentul se referea la cercetări efecuate cu privire la prezenţa unor persoane pe teritoriul comunei, care ar fi fost aduse special pentru votul la alegerile locale. Daniel Rusu era primar în funcţie şi candidat, dar a pierdut alegerile în favoarea candidatului liberal.

Deputatul a considerat că este ”un dosar politic”. „Am fost acuzat că am adus 80 de moldoveni în comuna Şpring pentru a mă vota. S-a făcut o comisie şi s-a constatat că nu există fapta. Până s-a închis dosarul, am avut neglijenţa de a prezenta acel proces verbal venit de la Procuratură pe Facebook, în ultima zi de campanie electorală. Prin acea foaie mă disculpam în faţa cetăţenilor. Riscam să îmi pierd din credibilitatea prietenilor mei. Toată lumea mă suna. Nu am ştiut că nu este încă închis încă dosarul. Ei au considerat că nu aveam voie să arăt acea hârtie”, a declarat Daniel Rusu.Acesta susţine că s-a apărat prin faptul că dosarul cu aşa-zişii alegători moldoveni nu a început niciodată.

„Instanța a admis în parte apelul formulat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva sentinţei penale nr. 255 din data de 16 iunie 2022, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 9/1/2022. A desființat sentinţa penală apelată numai în ceea ce priveşte aplicarea dispoziţiilor art. 83 din Codul penal şi, rejudecând: Condamnă pe inculpatul Rusu Daniel Gheorghe la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 40.000 lei (corespunzătoare pentru 200 zile-amendă a câte 200 lei pe fiecare zi) pentru săvârşirea infracţiunii de compromitere a intereselor justiţiei, prevăzută de art. 277 alin. (2) din Codul penal. Atrage atenţia inculpatului cu privire la dispoziţiile art. 63 alin. (1) din Codul penal privind înlocuirea pedepsei amenzii cu închisoarea în situaţia în care, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte”, se arată în decizia instanței.

Soluția pronunțată astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție a României este definitivă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Exploatarea cuprului din Apuseni, profit-record în 2022. Licitație internațională pentru producția din 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cupru Min SA, companie minieră aflată în subordinea Ministerului Economiei, continuă și în 2022 performanța economică record din 2021. Societatea care exploatează cel mai mare zăcământ de cupru din România a avut în primele șase luni din 2022 un profit de circa 35 de milioane de lei (7 milioane de euro), sumă raportată la o cifră de afaceri de 222 de milioane de lei.

Cifrele sunt duble față de perioada similară a anului 2021, când, la mijlocul anului, a existat un profit de 14 milioane de lei (3 milioane de euro) și o cifră de afaceri în valoare de 116 milioane de lei. La sfârșitul anului trecut, profitul a fost unul record: 100 de milioane de lei (20 de milioane de euro), cu o evoluție fulminantă față de anul anterior (6,9 milioane de lei).

Elit - Gustul Desăvârșit

Recent, exploatarea minieră a lansat o nouă licitație internațională pentru vânzarea concentratului de cupru ce va fi exploatat în anul 2023.

În 2021 și 2022, concentratul de cupru a fost vândut prin intermediul companiei Trafigura Group Pte. Ltd din Singapore, una dintre cele mai mari pe plan mondial în domeniul tranzacţiilor de metale şi energie. Producţia exploatării miniere din Apuseni este transportată până în Portul Constanţa, de unde ajunge în China.

Cantitatea care se va vinde în 2023 este de 50.000 de tone. Deschiderea ofertelor va avea loc pe data de 16 decembrie 2022, ora 14.00, la sediul societăţii din orașul Abrud. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. În prezent, prețul tonei de cupru pe bursa de la Londra este de aproximativ 8.300 de dolari, valoare care asigură companiei din Alba un an cu performanțe economice similare celor din 2021.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Pontonul de pe malul râului Mureș, din Alba Iulia, luat de „valuri”. Un lemn adus de ape a blocat articulația pontonului

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO VIDEO| Pontonul de pe malul râului Mureș, din Alba Iulia, luat de „valuri”. Un lemn adus de ape a blocat articulația pontonului

Pontonul de pe malul Mureșului, din Municipiul Alba Iulia, pare că se scufundă sub apele râului.

Jurnalistul Dorin Galdău, din Alba Iulia, a postat pe o rețea de socializare o fotografie în care prezintă starea deplorabilă a pontonului de la Râul Mureș.

Elit - Gustul Desăvârșit

După cum se poate observa din imagine, pontonul pare să se scufunde, încetul cu încetul, în apele râului Mureș.

Din cauza unui lemn, articulația pontonului a fost blocată, un lemn adus de apă. Cu ajutorul celor de la Polaris am eliberat, am scos lemnul de sub ponton, dar, din păcate, se văd foarte multe gunoaie aduse pe apa Mureșului, după ploile din ultimele zile.

Foarte multe PET-uri, inclusiv bariera pentru deșeuri a fost ruptă, de la nivelul crescut al apei.

Încercăm pe viitor să întindem puțin lanțul, să prelungim lanțul, încât să poată fi ridicată la un nivel superior„, a declarat Flaviu Buta, consilierul primarului Municipiului Alba Iulia.

Valoarea totală estimată a investiției a fost de peste 400.000 de lei.

Ce s-a propus pentru acest proiect

-Realizarea unei căi de acces auto din DJ107A până la râul Mureș. Aceasta va fi realizată din piatră spartă ca material de uzură așezat pe un strat de geotextil care să asigure ,,ruperea” dintre pământ și piatră. Lățimea căii de acces va avea 5.00 m. În zona adiacentă apei se propune o platformă de ~ 359 mp realizată din același material.

-Realizarea locurilor de parcare prin nivelarea terenului natural și așternerea unui strat de piatră spartă: Se vor prevedea 3 locuri de parcare pentru utilizatori având dimensiunile 2.50×6.00 m. Locurile de parcare vor fi dispuse în lungul DJ107A.

-Realizarea unei platforme de debarcare pentru caiac, canotcă. Platforma debarcader având dimenisunile 10×5 m; 2.5 x 1.5 m; 2×5 m; Pod mobil având dimenisunile 3×10 m.

Sistemul constructiv este realizat din profile rectangulare metalice 70×70 – 80×80 cm dispuse echidistant pe un sistem de flotoare fie metalice fie din fibra de sticla (recomndat metalice) ce vor asigura flotabilitatea platformelor (vezi plansa A.02.5) . Inchiderea orizontala a structurii va fi realizata din lemn tehnic tip REHAU.

-Realizarea unei platforme de acces cu peridocul pentru lansarea la apa a barcilor. Aceasta va fi realizata din elemente prefabricate de beton armat dispuse astfel incat sa permita accesul auto + ambarcatiune la raul Mures.

-Ameliorarea suprafetei de teren aferenta prin taluzare, sistematizare si plantari de vegetatie cu specii potrivite malurilor de apa. Se prevad sistematizari locale in zonele de necesitate absoluta si realizarea unui numar de 3 platforme balastate in suprafata de 190¬200 mp pentru pavilion adminstrativ, grupuri sanitare si loc de intalnire a utilizatorilor.
Pavilionul administrativ, toaletele ecologice si pavilionul pentru intalnirea utilizatorilor sunt echipamente publice care vor fi amplasate pe aceste platforme, provizoriu, pe perioada evenimentelor sportive. Acestea nu fac obiectul prezentului proiect, nefiind un element permanent avand mai degraba un caracter temporar potrivit evenimentelor ce vor avea loc aici.

Sursa foto: Dorin Galdău – Facebook


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea