Rămâi conectat

Curier Județean

Peste o 1000 de kilograme de ciuperci recoltate ilegal au fost confiscate la Șugag. 60 de culegători au fost amendați

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urma unei acţiuni comune, organizată de poliţişti şi jandarmi la Șugag, a fost confiscată peste o tonă de ciuperci recoltate ilegal. 60 de persoane au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de peste 12.000 de lei.

La data de 15.09.2015, poliţiştii Secției 7 Poliţie Rurală Sebeș, înpreună cu jandarmii montani din Şugag, au desfăşurat o acţiune, ce a avut drept scop, menţinerea siguranţei publice verificarea modului în care este respectată legislaţia privind recoltarea, din fondul forestier naţional, a ciupercilor.

Poliţiştii şi jandarmii au acţionat în două filtre rutiere şi au aplicat 60 de sancţiuni contravenţionale, în valoare tortală de 12.385 lei, din care 22 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, 12 la Legea 171/2010 privind contravenţiile silvice, 25 la Legea 12/1990 privind comerţul şi una la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Cu ocazia controalelor efectuate, poliţiştii au depistat mai multe persoane din judeţele Gorj, Hunedoara şi Vâlcea, care au recoltat în mod ilegal, ciuperci, în vederea comercializării. Astfel, a fost confiscată cantitatea totală de 1.150 kilograme de ciuperci care a fost predată unui centru specializat în colectare. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea