Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 5 milioane de lei pe an, pentru întreţinerea spaţiilor verzi din Alba Iulia. Cum sunt atribuiţi banii

Dragoş Suciu

Publicat

în

palmieri01Primăria Alba Iulia alocă peste 5 milioane de lei pe an pentru întreţinerea spaţiilor verzi, suma fiind împărţită între cele trei firme care au câştiga licitaţia, pentru cele trei loturi: SC Salprest SRL Alba Iulia, care se ocupă de întreţinerea spaţiilor verzi din „oraşul de jos” (centrul municipiului), Luxor LTD SRL, se ocupă de cartierul Cetate şi SC Sport Turism SRL, firma din Constanţa care se ocupă de întreţinerea spaţiilor verzi din zona istorică a oraşului.

Reprezentanţii Primăriei sunt de părere că împărţirea municipiului la cele trei firme sus menţionate este oportună, apreciind concurenţa benefică. Serviciile de întreţinere a spaţiilor verzi, care includ atât întreţinerea, cât şi plantarea de flori, plante-Alba-Carolina10arbori şi arbuşti, au fost licitate pentru următorii patru ani.

În prezent se desfăşoară lucrări în tot oraşul, în perioada următoare urmând să mai fie plantate flori, arbori şi arbuşti ornamentali din specii precum ienuperi orizontali, prunus pitic sau cotoneaster.

O plantă mai puţin întâlnită în zona cu climat temperat continental de tranziţie este palmierul care a apărut în urmă cu o săptămână în sensul giratoriu de lângă Hotel Cetate şi a făcut vâlvă în rândul internauţilor. Conform reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia acesta a fost o sponsorizare a firmei din Constanţa.

Conform Mediafax.ro, valoarea contractului firmei SC Salprest SRL este de peste 1,5 milioane de lei cu TVA pe an, valoarea contractului firmei Luxor LTD este puţin peste 1,4 milioane cu TVA pe an şi SC Sport Turism SRL are un contract de 2,3 milioane de lei cu TVA pe an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea