Rămâi conectat

Ştirea zilei

Peste 40 de ambulanțe, de diferite tipuri, vor ajunge în Alba/ Câte milioane de euro vor primi județele din Transilvania pentru astfel de investiții

Publicat

în

Peste 40 de ambulanțe, de diferite tipuri, vor ajunge în Alba. Ultima zi a lunii octombrie 2018 a fost data în care s-a semnat unul dintre cele mai importante contracte de finanţare la nivelul Regiunii Centru. Este vorba de contractul ”Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale – Regiunea Centru”, prin care se vor achiziţiona 211 ambulanţe de diferite tipuri şi vor fi operaţionalizate şase echipaje de intervenţie, câte unul în fiecare judeţ al regiunii.

Finanţarea este asigurată prin Axa Prioritară 8 a programului REGIO, Obiectiv Specific 8.2 – Ambulanţe, valoarea totală a cererii de finanţare fiind de peste 87 milioane lei, din care mai mult de 61 milioane lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Acest proiect este un continuator al celor trei iniţiative similare, implementate în Regiunea Centru între anii 2007 şi 2015, prin care au fost achiziţionate zeci de echipamente pentru dotarea a mai mult 40 de unităţi mobile pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, la nivel judeţean, proiecte a căror valoare totală a depăşit suma de 63 milioane lei.

Cererea de finanţare pentru proiectul ”Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale – Regiunea Centru” are ca beneficiar principal instituţia IGSU, iar ca beneficiari direcţi, inspectoratele de profil şi serviciile de ambulanţă judeţene. Obiectivul investiţiei este creşterea calităţii serviciilor medicale din faza pre-spitalicească prin îmbunătăţirea nivelului de dotare cu echipamente de transport şi alte echipamente specifice pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, inclusiv prin operaţionalizarea unor noi echipaje de intervenţie la urgenţele medicale şi dotarea acestora cu o parte dintre noile echipamente achiziţionate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Echipamentele achiziţionate vor asigura îmbunătăţirea accesului populaţiei din întreaga regiune la serviciile medicale de urgenţă din faza pre-spitalicească prin îmbunătăţirea dotării serviciilor cu atribuţii în asigurarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, precum şi căutare-salvare în zona montană, prin reducerea numărului de zile de indisponibilitate a ambulanţelor, creşterea numărului de kilometri parcurşi şi reducerea timpului de răspuns la urgenţele medicale.

De asemenea, se va îmbunătăţi gradul de acoperire al comunităţilor defavorizate cu echipaje de intervenţie la urgenţele medicale. Echipamentele achiziţionate în cadrul acestui proiect vor fi distribuite în fiecare judeţ din regiune. Având în vedere dinamica stării tehnice a flotei de ambulanţe la nivelul fiecărui judeţ, este posibil ca necesarul identificat la momentul scrierii cererii de finanţare să difere faţă de perioada ulterioară achiziţiei echipamentelor. Astfel, distribuţia iniţială este provizorie şi va putea suferi modificări în funcţie de nevoile operative curente, printr-o notificare la Autoritatea de Management.

De asemenea, în numărul total de ambulanţe de tip B, Autoritatea Contractantă (IGSU) poate modifica numărul de maşini cu tracţiune 4×4 faţă de cele cu tracţiune 4×2, printr-o notificare adresată Autorităţii de Management. Valoarea totală a proiectului este de 87.229.964,45 lei, din care 61.060.975,45 lei provin de la FEDR, restul fiind reprezentat de contribuţia beneficiarilor, fiind menţinută proporţia de 70% fonduri europene nerambursabile şi 30% fonduri proprii. Implementarea proiectului este prevăzută a se finaliza în data de 30 septembrie 2020. În cadrul acestui proiect se propune achiziţionarea de autospeciale, pe judeţe, după cum este specificat în continuare.

Judeţul Alba: Ambulanţe tip A2 – 7 (pentru SAJ); Ambulanţe tip B4x2 – 8 (pentru SAJ); Ambulanţe tip B4x4 – 10 (SAJ- 4, SMURD- 6); Ambulanţe tip C – 4 (SAJ-2, SMURD-2); Ambulanţe pentru transport victime multiple -1 (SMURD); Ambulanţe pentru acces în zone foarte greu accesibile – 2 (1-SALVAMONT, 1-IJJ).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Publicat

în

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Elevul fruntaș Flavius Taflan (clasa a IX-a) este fascinat de limbile străine pe care le studiază cu pasiune. Pentru a acumula cunoștințele și se perfecționa, învață constant, dedică timp și multă atenție studiului. Și-a testat cunoștințele la fazele județene ale olimpiadelor de limba franceză și limba engleză unde a reușit să obțină Premiul I, respectiv Premiul III.

Citește și: FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a reprezentat pentru Flavius nu doar un succes școlar ci și o motivație de a continua să aprofundeze acestă disciplină. În colegiul militar Flavius a reușit, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Roman, să își consolideze baza de cunoștințe de limba franceză, formată pe perioada gimnaziului și cu ambiție și dorința de a se autodepăși a reușit să obțină un punctaj foarte bun la faza națională a olimpiadei, punctaj care i-a adus mențiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

„Acest premiu obținut la Olimpiada Națională de Limba Franceză este rezultatul muncii și perseverenței. Sub îndrumarea doamnei profesoare am înteles nevoia unei pregătiri riguroase pentru a obține o astfel de performanță și mi-am concentrat forțele asupra dobândirii abilităților necesare pentru a face față cu brio acestui concurs național. În fiecare zi, cu gândul la marea competiție, am muncit intens, fără să pierd din vedere obiectivul final. Au existat, într-adevăr, și momente mai dificile, în care m-am simțit nesigur pe mine, însă posibilitatea de a concura la nivel național m-a determinat să fiu mai ambițios ca niciodată și să dau totul pentru a reuși. În final am obținut o mențiune, care dovedește implicarea și seriozitatea mea în această olimpiadă, premiu de care sunt foarte mândru. Îmi propun să îmi perfecționez în continuare franceza pentru ca, anul viitor, să pot urca pe podium. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au sprijinit în acest drum și care au avut încredere că voi reuși.

Felicitări, elev și dascăl, pentru obținerea acestui rezultat deosebit la nivel național!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Publicat

în

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Sâmbată 21 mai 2022 în jurul orei 8.15, la punctul de lucru al unei firme din Sebeș, județul Alba, s-a produs un eveniment deosebit de grav soldat cu decesul unui muncitor din Sri Lanka, în vârstă de 27 de ani.

Potrivit ITM Alba, victima avea permis de muncă pentru a desfășura activitate la o altă societate din Sebeș. La data producerii evenimentului victima era liberă, aceasta având locul de cazare în barăcile societății unde s-a produs evenimentul.

Victima repara o remorcă a societății unde era cazată, acesta prin cădere l-a prins sub ea lovindu-l.

Elit - Gustul Desăvârșit

În curs se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările și cauzele care au dus la producerea accidentului mortal.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare