Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 4.500 de asigurați din Alba au solicitat în 2015 cardul european de sănătate; 981 doar în luna iunie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Peste 4.500 de asigurați din județul Alba au solicitat, în 2015, cardul european de sănătate, pe care turiștii îl pot folosi pentru urgențe medicale în străinătate.

Card european de sanatateNumărul persoanelor din Alba care au solicitat cardul de sănătate s-a dublat în lunile de vară față de lunile de iarnă.

De pildă, în ianuarie și februarie, cardul a fost solicitat doar de 442, respectiv 430 de asigurați, în vreme ce în iunie, respectiv iulie, de 981 și 866 de asigurați.

Cardul se eliberează, gratuit, în șapte zile lucrătoare, este valabil 6 luni, iar dacă există vreo urgență se emite un certificat provizoriu.

În Alba, în primele 7 luni ale anului, au fost emise 224 de certificate provizorii.

Începând cu anul 2007, persoanele asigurate de pe teritoriul României pot solicita cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS), care le dă dreptul la asistența medicala devenită necesară în timpul şederii temporare pe teritoriul  statelor membre UE, Spaţiul Economic European sau Elveţia. Prin ședere temporară se înțelege deplasarea unei persoane în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene/SEE/Elveţia pentru motive turistice, profesionale, familiale sau pentru studii, pentru o perioadă de timp de cel mult 6 luni. Costul cardului european este suportat din FNUASS (fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea