Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 2,2 milioane de euro – datoriile USL neachitate din 2012

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit indicatorilor de bilanţ prezentaţi pe site-ul Ministerului de Finanţe, USL – persoană juridică fără scop patrimonial, care are cod unic de identificare 29814201 – a raportat că are 9.717.081 lei, reprezentând datorii ce trebuie plătite într-o perioadă de până la un an.

Pe de altă parte, USL a raportat venituri totale în valoare de 1.001.222 lei şi cheltuieli totale în sumă de 2.021.943. La rubrica „Deficit/Pierdere – la 31.12.2013”, USL a raportat suma de 1.020.721 lei.

USL a raportat şi active imobilizate în valoare de 2.217 lei, dar şi active circulante în sumă de 138.367 lei. La rubrica „Active circulante nete, respectiv datorii curente nete”, USL a raportat suma de minus 9.578.714.

Anterior, surse din Ministerul de Finanţe declaraseră pentru MEDIAFAX că USL are de achitat, din 2012, datorii care depăşesc 2.200.000 de euro. Sursele menţionate citau bilanţul contabil depus de USL, potrivit prevederilor legale.

Datoriile de peste 2.200.000 de euro aparţin USL, ele nefiind defalcate pe partidele componente ale Uniunii, au menţionat surse politice.

Aceleaşi surse au arătat, pe de altă parte, că defalcarea datoriilor se poate face doar în urma unei analize laborioase.

Datoria de 2.200.000 de euro e formată din datorii făcute de USL la nivel naţional, cât şi judeţean, cea mai mare parte fiind provenită din datoriile neachitate de către organizaţiile judeţene ale USL, au mai menţionat sursele citate.

Mandatarii financiari ai campaniilor electorale au fost propuşi ori de PSD, ori de PNL, au mai arătat sursele menţionate, care au precizat că achitarea datoriilor trebuie începută de la nivelul organizaţiilor judeţene ale USL. Aceleaşi surse au mai arătat că datoriile în judeţe au fost făcute la comun de PSD şi PNL, sub numele de USL.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat, luni, că social-democraţii i-au transmis că USL are de achitat o datorie în valoare de un milion de lei, reprezentând cheltuieli făcute în campania din 2012 la nivel central şi local, el arătând că liberalii urmează să verifice dacă cifra este reală.

Pe de altă parte, secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, a menţionat, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că PSD nu dă curs întâlnirii propuse de PNL în vederea semnării unui acord de încetare a Protocolului USL şi de desfiinţare a Uniunii, întrucât bilanţul contabil pe 2013 al USL conţine datorii neachitate către diverşi furnizori, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel central.

În anul 2012, USL a participat, la nivel naţional şi judeţean, în trei campanii electorale – două pentru alegerile locale şi parlamentare şi una pentru referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea