Rămâi conectat

Actualitate

Peste 160 de absolvenți au obținut nota 10 la examenele de licență și masterat ale Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ceremonie absolvire 2013 UAB124De curând, absolvenții Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au susținut, în fața comisiilor de evaluare, lucrările de licență și masterat, care le-au elaborat cu ajutorul unui profesor coordonator. Metodologia a prevăzut pentru anul universitar 2014-2015, ca la unele specializări să existe, pe lângă prezentarea lucrării de licență/disertație și examen de evaluare a cunoștințelor, din materiile studiată în cei 3-4 ani.  

În sesiunea iulie 2014 la UAB au fost acordate peste 160 de note de 10 la examenele de licență și masterat.

Examenele de sfârșit de an au fost o nucă tare pentru absolvenții Facultății de Istorie și Filologie. Niciunul dintre ei nu a reușit să obțină media 10, la licență, dar au existat 21 astfel de ”lucrări curate” la examenul de disertație.

Facultatea de Științe care în prezent gestionează mai multe programe a adus 39 de medii de 10 la examenul de licență și 35 la disertație. Este de precizat faptul că programele de licență sunt diferite de cele de disertație, iar specializările acestora au atras anual sute de absolvenți.

O altă facultate considerată de viitor de absolvenții de liceu este Facultatea de Drept și Științe Sociale. Un număr de 35 de absolvenți, de la programele de licență au terminat studiile universitare cu media 10, și alți 30 de absolvenți programele de masterat.

O altă facultate, pe lângă cea Istorie și Filologie, la care studenții au fost mai puțini sau notele de 10 s-au obținut mai greu este Facultatea de Teologie Ortodoxă, care nu a avut nicio medie de 10 la licență și doar două la programele de masterat.

Aproximativ 1000 de absolvenți au terminat în anul universitar 2014-2015 la UAB dar, ca în fiecare an, nu toți au susținut lucrarea de diplomă, în această sesiune.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea