Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Peste 100.000 de locuri de muncă create de Guvernul condus de premierul Victor Ponta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

psdComisia Europeană a revizuit în sus creşterea economică a României estimată pentru anul 2014 de la 2,1% la 2,3%. Schimbarea vine ca urmare a rezultatelor economice excelente înregistrate de România anul trecut, ţara noastră având cea mai importantă creştere din Uniunea Europeană şi un ultim trimestru cu o creştere de 3,5%.

Această dezvoltare economică s-a tradus şi în efecte concrete în viaţa românilor prin crearea a peste 100.000 noi locuri de muncă şi o creştere a producţiei industriale cu 7% în 2013. Stabilitatea asigurată de Guvernul Ponta a permis ţării noastre să aibă cea mai mică inflaţie după Revoluţie, de doar 1,06%, în ianuarie 2014, şi să crească de aproape patru ori gradul de absorbţie a fondurilor europene până la 34%.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dacă este să ne reamintim că programele europene au fost oprite din cauza corupţiei PDL şi de faptul că înainte cu doar un an salariile şi pensiile fuseseră tăiate, putem înţelege mai bine rezultatele excelente înregistrate de guvernul actual. Dimensiunea socială a guvernului s-a manifestat şi în măsuri clare precum reducerea TVA la pâine, deblocarea subvenţiilor blocate de PDL, creşterea salariului minim cu 15%, mărirea cuantumului ajutoarelor pentru încălzire pentru familiile vulnerabile sau deschiderea unei bune părţi a spitalelor închise de fosta guvernare.

„Toate aceste măsuri nu ar fi fost posibile fără stabilitate şi foarte mult profesionalism. Guvernul Ponta şi în general miniştrii PSD şi USD au demonstrat că au fost capabili să ofere măsuri şi soluţii care au permis ţării noastre să obţină creştere economică şi o îmbunătăţire a nivelului de trai. Din păcate multe dintre aceste beneficii nu se resimt încă la nivelul judeţului Alba din cauza unei frăţii transpartnice între PDL şi PNL care au anulat dreptul cetăţenilor din judeţ la o administraţie locală mai bună şi mai bine pregătită” a completat deputatul PSD, Ioan Dîrzu.

Unul din aspectele solicitate de PSD a fost ca toţi cei implicaţi în administraţie să dea dovadă de respect şi solidaritate faţă de români. Din păcate s-a dovedit că unii lideri liberali, care au fost propulsaţi în diverse funcţii în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară au abuzat de funcţiile lor pentru a încasă nu ilegal, ci imoral, venituri mult peste medie. PSD şi premierul Victor Ponta au putut astăzi să reacţioneze rapid şi au solicitat ca aceştia să returneze primele încasate reiterând propunerea pentru o taxă specială prin care ar fi impozitate salariile mari de la stat, măsură aprobată de FMI, dar respinsă în urmă cu un an de PNL.

Semnat: Biroul de presă al USD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea