Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Peste 1.770 de cetățeni ucraineni au fost angajați în România. Anunțul Ministrului Muncii

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Peste 1.770 de cetățeni ucraineni au fost angajați în România. Anunțul Ministrului Muncii

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat faptul că peste 1.770 de cetățeni ucraineni au fost angajați în România, după ce țara acestora a fost invadată de către Rusia, în data de 24 februarie 2022.

Din totalul celor 1.774 de refugiaţi care şi-au găsit un loc de muncă în companiile româneşti, cei mai mulţi au ales să lucreze în industria prelucrătoare, în construcţii, hoteluri şi restaurante, în comerţ sau în service-uri auto, potrivit lui Marius Budăi.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

„În România este un deficit al forţei de muncă şi atunci este clar că orice persoană este o persoană care contribuie la sistemul de pensii, la sistemul de sănătate, contribuie la bugetul României şi contribuie la PIB-ul României şi astfel ajutăm mediul de afaceri să îşi continue activitatea sau să îşi sporească activitatea”, a declarat Marius Budăi.

„Zilnic numărul creşte. Spre exemplu, la ultima raportare, sunt 97 de persoane angajate în plus faţă de ziua precedentă. Pentru noi este îmbucurător că avem locuri de muncă ocupate”, a declarat ministrul Marius Budăi.

Locurile de muncă ocupate de refugiaţii ucraineni nu au fost special create pentru ei, ci erau posturi vacante în economie pentru care ar fi putut să se înscrie şi cetăţeni români, conform ministrului muncii.

Marius Budăi a mai precizat că numărul total al ucrainenilor angajaţi în România este de 4.255, însă 2.481 dintre ei obţinuseră locurile de muncă înainte de începerea războiului, pe 24 februarie.

Poliţia de Frontieră a anunţat că 9.429 de cetăţeni ucraineni au intrat în România marţi, fiind înregistrată o creştere cu 12,9% faţă de ziua precedentă.

Din 24 februarie până în 12 aprilie, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 694.783 de cetăţeni ucraineni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Munca de la cafenea, interzisă în localuri: Patronii din România nu mai tolerează să le fie ocupate mesele pentru o zi întreagă, la o consumație mică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Munca de la cafenea, interzisă în localuri: Patronii din România nu mai tolerează să le fie ocupate mesele pentru o zi întreagă, la o consumație mică Lucrul de la cafenea este o nouă metodă apărută în România odată cu schimbarea prin care angajații pot lucra de acasă. Cei care au nevoie doar de un laptop […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea