Rămâi conectat

Actualitate

Peste 1.600 de români, arestați în străinătate în ultimele 6 luni. Țările cu cele mai multe cazuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultimele 6 luni, peste 1.600 de români au fost arestați în afara granițelor, potrivit unei statistici MAE privind gestionarea cazurilor consulare în perioada decembrie 2014 – mai 2015. Țările pe teritoriul cărora s-au înregistrat cele mai multe arestări fiind Germania, Spania, Portugalia și Turcia.

femeie arestataConform comunicărilor misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate, numărul cetățenilor români arestați în afara granițelor țării despre a căror situație au fost informate misiunile și oficiile și ale căror cazuri au fost gestionate de acestea este de 1.620. În aprilie, numărul acestora a fost de 256, cele mai multe cazuri înregistrându-se în Italia (92), urmată de Germania (59) și Spania (47).

MAE arată că în perioada decembrie 2014 — mai 2015, numărul cetățenilor români decedați în afara granițelor țării este de 504, țările pe teritoriul cărora s-au înregistrat cele mai multe decese fiind Germania, Italia, Spania și Franța. În luna aprilie 117 români au murit în străinătate.

Numărul cetățenilor români accidentați sau spitalizați în străinătate în ultimele șase luni a fost de 146, statele pe teritoriul cărora s-au înregistrat cele mai multe astfel de cazuri fiind Germania, Ungaria, Italia și Franța. În aprilie au fost înregistrați 18 de români spitalizați și 30 accidentați pe teritoriul altor state.

Statistica MAE relevă că în perioada 25 martie — 10 mai au fost evacuate din Republica Yemen 73 de persoane, dintre care 62 de cetățeni români și 11 membri de familie, iar în februarie au fost evacuați din Siria încă cinci cetățeni români și un membru de familie.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea