Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 1.400 de sancțiuni aplicate de polițiști în cadrul unei acţiuni ce a vizat creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 1.400 de sancţiuni contravenţionale în cadrul unei acţiuni ce a vizat creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, care s-a desfășurat pe parcursul săptămânii precedente.

În perioada 17 – 23 septembrie 2018, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop depistarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier care manifestă, în timpul şofatului, preocupări de natură a le distrage atenţia, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

La acţiune, poliţiştii rutieri din judeţ au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Au fost aplicate 1.427 de sancţiuni contravenţionale, din care 58 şoferilor care au fost depistaţi în timp ce vorbeau la telefon fără folosirea dispozitivului „mâini libere” şi 6 celor ce manifestau preocupări de natură a le distrage atenţia, în mod periculos, de la condus (ex: folosirea telefonului mobil pentru mesaje).

Poliţiştii au mai aplicat 260 de sancţiuni pentru neportul centurii de siguranţă, iar restul de 1.103 amenzi au fost aplicate pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Acţiunea poliţiştilor din Alba s-a desfăşurat în conformitate cu Calendarul de activități al Organizației Polițiilor Europene TISPOL – Focus on the road”, iar în data de 19 septembrie, cu ocazia „Zilei europene fără persoane decedate în accidente rutiere”, poliţiştii au desfăşurat şi activităţi informativ – preventive, oferindu-le conducătorilor auto sfaturi şi materiale cu recomandări pentru creşterea siguranţei rutiere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Femeie de etnie romă din Sebeș, evaziune fiscală ENORMĂ din afaceri cu fier vechi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie de etnie romă din Sebeș, evaziune fiscală ENORMĂ din afaceri cu fier vechi O femeie din Sebeș, fost administrator al unei societăți comerciale, a fost condamnată definitiv la 7 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Aceasta administra o firmă care colecta fier vechi. Faptele au avut loc în perioada ianuarie 2012 – martie 2015. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea