Rămâi conectat

Curier Județean

Perspectivele Fabricii de Arme Cugir

Publicat

în

Prezent la o recentă reuniune de bilanţ a Sindicatului „Apărarea” Cugir, preşedintele FNS „Solidaritatea-Metal”, Gheorghe Sora a făcut câteva declaraţii referitoare la situaţia actuală şi perspectiva de dezvoltare a Fabricii de Arme Cugir. În opinia liderului „Solidaritatea-Metal”, sindicat afiliat la CNS „Cartel Alfa”, din care face parte şi „Apărarea” Cugir, societatea de armament ar avea perspective deosebite dacă s-ar elimina anumiţi factori care din păcate îi influenţează negativ activitatea.
Gheorghe Sora s-a referit la situaţia datoriilor istorice care apasă ca o piatră de moară asupra activităţii fabricii şi care lăsate în cârca acesteia va face să fie tot mai greu, indiferent câte contracte şi comenzi ar avea de realizat. Potrivit acestuia, toate aceste datorii se vor adăuga iar practica a demonstrat că cine are cel mai mult de lucru va acumula şi cele mai mari datorii. Şi totul pleacă de la faptul că produsul se vinde sub preţul de producţie. „Cred că este nevoie de o lege, nu anuală ci permanentă, în legătură cu fondurile pe care statul român va trebui să le aloce pentru menţinerea acestei societăţi speciale. Pentru că preţul cu care se vinde o armă nu-l negociază nici directorul fabricii din Cugir, nici cel de la Romarm. Este un preţ politic negociat de statul român. Dacă aceste două aspecte sunt cât mai repede rezolvate, Fabrica de Arme va deveni competitivă”, a precizat d-l Sora. În ceea ce priveşte oportunitatea angajării de personal productiv la Fabrica de Arme, în contextul dublării numărului de contracte, liderul „Solidaritatea” a spus: „Cred că din cauza unei debandade legislative există dificultăţi legate de acest demers al creării de noi locuri de muncă la Fabrica de Arme şi nu numai. Spre exemplu, anul trecut s-a dat un ordin ca la unităţile cu capital de stat să nu se mai facă angajări. Şi atunci în ce situaţie îl pui pe liderul de sindicat Ioan Neagu, care bate la toate uşile să aprobe angajări, dacă legislaţia interzice acest lucru? Este o situaţie care trebuie cât mai rapid rezolvată dacă vrem să facem producţie şi să onorăm contractele încheiate cu parteneri străini, colaboratori serioşi şi care aşteaptă la rândul lor, ca şi noi să fim serioşi”. (C.P.)

Publicitate

Curier Județean

A fost turnat stratul de uzură final pe podul de la Ciumbrud: În cât timp se va putea circula fără restricții

Publicat

în

A fost turnat stratul de uzură final pe podul de la Ciumbrud: În cât timp se va putea circula fără restricții

„Ieri s-a turnat stratul de uzură final pe podul de la Ciumbrud și s-a lucrat la parapete. În continuare vor fi efectuate lucrări de bordurare. În aproximativ o săptămână, inclusiv autovehiculele de mare tonaj vor putea circula fără restricții pe un pod trainic, proaspăt consolidat. Vă reamintim că această lucrare a fost realizată din bugetul Consiliului Județean Alba.” , transmit reprezentanții Primăriei Municipiului Aiud pe mediul de socializare.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| 23 de străzi din Cugir, undă verde la modernizare. A fost semnat contractul de execuție în valoare de peste 12 milioane lei

Publicat

în

23 de străzi din Cugir, undă verde la modernizare. A fost semnat contractul de execuție în valoare de peste 12 milioane lei

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban a semnat un contract de execuție lucrări cu societatea Elis Pavaje S.R.L, reprezentată de Administratorul, Vasile Gota, in valoare de peste 12.200.000 lei.

În baza contractului, va fi realizat Proiectul Tehnic și vor fi modernizate străzile: Pârâului, Carpați, Livezii, Dorului, Nuferilor, Horea, Traian, Fagului, Crinului, Crângului, Munteniei, Lacului, Cooperatorilor, Ștrandului, Biruinței, Gheorghe Lazăr, Decebal, Mihail Kogălniceanu, Mărășești, Ioan Slavici, George Coșbuc, Gheorghe Asachi și Libertății.

Executantul va avea că termen 3 luni pentru a finaliza PT-ul și 24 de luni pentru modernizarea străzilor, termen care curge de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Electrica Furnizare Discount

La nivelul celor 23 de străzi vor fi executate:

-refacerea carosabilului
-reabilitarea trotuarelor
-amenajarea de piste pentru bicicliști
-introducerea canalizatiei
-rețele de alimentare cu apă(unde este cazul) și de canalizare pluvială

Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava” , în valoare totală de peste 27.000.000 lei, din care aproape 22,8 milioane lei (adică mai mult de 4,89 milioane euro) sunt fonduri nerambursabile, restul fiind contribuția orașului Cugir.

Pe lângă modernizarea infrastructurii stradale arondate instituției de învățământ, prin proiect se vor reabilita, moderniza și echipa corespunzător cele două corpuri de clădire ale Școlii Singidava (clădirea școlii din strada Alexandru Sahia nr. 16 și clădirea din strada Gheorghe Asachi nr. 13A). Pentru acestă a două componentă, contractul de execuție a fost semnat în data de 2 septembrie, cu Asocierea S.C. Tobimar Construct SRL- S.C. SMA Construct SRL.

Prin realizarea investițiilor, Primăria Cugir dorește să îmbunătățească confortul cetățenilor, să faciliteze mobilitatea și să crească accesibilitatea elevilor la/de la școala prin modernizarea căilor de acces rutiere și pietonale.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Start la la prima lucrare din cadrul proiectului Transalpina de Apuseni, din Aiud: Recomandări de la autorități

Publicat

în

Start la la prima lucrare din cadrul proiectului Transalpina de Apuseni, din Aiud: Recomandări de la autorități

Prima lucrare din cadrul proiectului Transalpina de Apuseni din municipiul Aiud va demara zilele acestea. În primă fază se va lucra la sistemul de captare a apei pluviale începând de la str. Țiglăriei și continuând aproximativ 3 km.

„Va exista un anumit disconfort temporar pentru cetățenii din zonă, dar rezultatul va fi pe măsură. Rugăm șoferii să sporească atenția pe perioada lucrărilor.

Vă reamintim că Transalpina de Apuseni este un proiect al Consiliului Județean Alba, cu o valoare de aproximativ 188 milioane lei, în care municipiul Aiud este partener. Pentru Aiud proiectul înseamnă reabilitarea infrastructurii rutiere supraterane pe străzile Avram Iancu, Moților, Abrudului și continuând către pădurea Sloboda.

Electrica Furnizare Discount

Deși în proiect nu este prinsă infrastructura subterană, Primăria municipiului Aiud a optat pentru introducerea în subteran a tuturor utilităților: rețele de apă, gaz, energie electrică, telefonie, internet. Toate aceste lucrări sunt în prezent finalizate”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare