Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Perspectivele Fabricii de Arme Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prezent la o recentă reuniune de bilanţ a Sindicatului „Apărarea” Cugir, preşedintele FNS „Solidaritatea-Metal”, Gheorghe Sora a făcut câteva declaraţii referitoare la situaţia actuală şi perspectiva de dezvoltare a Fabricii de Arme Cugir. În opinia liderului „Solidaritatea-Metal”, sindicat afiliat la CNS „Cartel Alfa”, din care face parte şi „Apărarea” Cugir, societatea de armament ar avea perspective deosebite dacă s-ar elimina anumiţi factori care din păcate îi influenţează negativ activitatea.
Gheorghe Sora s-a referit la situaţia datoriilor istorice care apasă ca o piatră de moară asupra activităţii fabricii şi care lăsate în cârca acesteia va face să fie tot mai greu, indiferent câte contracte şi comenzi ar avea de realizat. Potrivit acestuia, toate aceste datorii se vor adăuga iar practica a demonstrat că cine are cel mai mult de lucru va acumula şi cele mai mari datorii. Şi totul pleacă de la faptul că produsul se vinde sub preţul de producţie. „Cred că este nevoie de o lege, nu anuală ci permanentă, în legătură cu fondurile pe care statul român va trebui să le aloce pentru menţinerea acestei societăţi speciale. Pentru că preţul cu care se vinde o armă nu-l negociază nici directorul fabricii din Cugir, nici cel de la Romarm. Este un preţ politic negociat de statul român. Dacă aceste două aspecte sunt cât mai repede rezolvate, Fabrica de Arme va deveni competitivă”, a precizat d-l Sora. În ceea ce priveşte oportunitatea angajării de personal productiv la Fabrica de Arme, în contextul dublării numărului de contracte, liderul „Solidaritatea” a spus: „Cred că din cauza unei debandade legislative există dificultăţi legate de acest demers al creării de noi locuri de muncă la Fabrica de Arme şi nu numai. Spre exemplu, anul trecut s-a dat un ordin ca la unităţile cu capital de stat să nu se mai facă angajări. Şi atunci în ce situaţie îl pui pe liderul de sindicat Ioan Neagu, care bate la toate uşile să aprobe angajări, dacă legislaţia interzice acest lucru? Este o situaţie care trebuie cât mai rapid rezolvată dacă vrem să facem producţie şi să onorăm contractele încheiate cu parteneri străini, colaboratori serioşi şi care aşteaptă la rândul lor, ca şi noi să fim serioşi”. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea