Rămâi conectat

Curier Județean

Perspectivele Fabricii de Arme Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Prezent la o recentă reuniune de bilanţ a Sindicatului „Apărarea” Cugir, preşedintele FNS „Solidaritatea-Metal”, Gheorghe Sora a făcut câteva declaraţii referitoare la situaţia actuală şi perspectiva de dezvoltare a Fabricii de Arme Cugir. În opinia liderului „Solidaritatea-Metal”, sindicat afiliat la CNS „Cartel Alfa”, din care face parte şi „Apărarea” Cugir, societatea de armament ar avea perspective deosebite dacă s-ar elimina anumiţi factori care din păcate îi influenţează negativ activitatea.
Gheorghe Sora s-a referit la situaţia datoriilor istorice care apasă ca o piatră de moară asupra activităţii fabricii şi care lăsate în cârca acesteia va face să fie tot mai greu, indiferent câte contracte şi comenzi ar avea de realizat. Potrivit acestuia, toate aceste datorii se vor adăuga iar practica a demonstrat că cine are cel mai mult de lucru va acumula şi cele mai mari datorii. Şi totul pleacă de la faptul că produsul se vinde sub preţul de producţie. „Cred că este nevoie de o lege, nu anuală ci permanentă, în legătură cu fondurile pe care statul român va trebui să le aloce pentru menţinerea acestei societăţi speciale. Pentru că preţul cu care se vinde o armă nu-l negociază nici directorul fabricii din Cugir, nici cel de la Romarm. Este un preţ politic negociat de statul român. Dacă aceste două aspecte sunt cât mai repede rezolvate, Fabrica de Arme va deveni competitivă”, a precizat d-l Sora. În ceea ce priveşte oportunitatea angajării de personal productiv la Fabrica de Arme, în contextul dublării numărului de contracte, liderul „Solidaritatea” a spus: „Cred că din cauza unei debandade legislative există dificultăţi legate de acest demers al creării de noi locuri de muncă la Fabrica de Arme şi nu numai. Spre exemplu, anul trecut s-a dat un ordin ca la unităţile cu capital de stat să nu se mai facă angajări. Şi atunci în ce situaţie îl pui pe liderul de sindicat Ioan Neagu, care bate la toate uşile să aprobe angajări, dacă legislaţia interzice acest lucru? Este o situaţie care trebuie cât mai rapid rezolvată dacă vrem să facem producţie şi să onorăm contractele încheiate cu parteneri străini, colaboratori serioşi şi care aşteaptă la rândul lor, ca şi noi să fim serioşi”. (C.P.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Fluturașii de la Grădinița cu program prelungit Nr. 9 din Alba Iulia au început și ei pregătirile pentru Ziua Națională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

În curând sărbătorim Ziua Națională României și pentru că 1 Decembrie este o zi importantă pentru noi, copiii învață de mici respectul pentru țara lor.

Fluturașii drăgălașii, cei mai mititei de la Grădinița cu program prelungit Nr. 9 din Alba Iulia au început și ei pregătirile pentru Ziua Națională.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: 1 DECEMBRIE 2022, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor organizate de primărie și CJ, în Capitala Marii Uniri, de Ziua Națională a României

Prichindeii au îmbrăcat straie de sărbătoare și au aflat despre cum sărbătoreau bunicii și străbunicii Ziua Națională a României.

În cadrul proiect tematic ”Țara mea/ Românași și româncuțe”, cei mici au aflat de asemenea despre semnificaţia istorică a zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, dar și despre simbolurile și frumusețile României! Copiii au pictat, au construit, dar totodată s-au jucat și distrat învățând lucruri noi!

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: Militari, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

„La centrul tematic am amenajat cu copilașii un colț cu obiecte artizanale: vase de lut, linguri de lemn, cofițe, ramă de țesut, lepede, ștergare, costume populare din zona noastră, fluieră. Le-am observat și le-am numit. Am discutat despre utilitatea lor. Au sortat jucării după criteriul culoare: roșu, galben și albastru. Am observat steagul României și l-au pictat cu palmele, învățând cuvinte noi: drapel, tricolor.

Am îmbracat costume populare și am cântat cântecele din folclorul copiilor. Am discutat despre faptul că în curând îi vom cânta ” La mulți ani!” țării noastre, care se numește România! Copilașii au 3 anișori și sunt la grupa mică!”, a transmis educatoarea piticilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

24-25 noiembrie| PROGRAMUL Zilelor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba: Ateliere educative, lansări de carte, conferințe, expoziții, șezătoare, muzică și poezie

Ziarul Unirea

Publicat

în

24-25 noiembrie| PROGRAMUL Zilelor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba: Ateliere educative, lansări de carte, conferințe, expoziții, șezătoare, muzică și poezie

În perioada 24-25 noiembrie 2022, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba este sărbătoare! Instituția nu va fi închisă, așa cum poate v-ați putea îngrijora, ci dimpotrivă, sunteți așteptați cu o multitudine de activități, pentru mici și pentru mari, pregătite cu ocazia Zilelor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

„Anul acesta s-au împlinit 79 de ani de la înființarea bibliotecii publice din Alba Iulia, devenită între timp raională, apoi județeană. Duminică, 26 noiembrie 2022, este ziua ei de nume!  În ziua de 26 noiembrie a anului 1991, biblioteca județeană primea numele poetului, filosofului, genialului Lucian Blaga. De atunci, în fiecare an, această dată este prilej de sărbătoare pentru noi, cei care dăm viață acestei instituții, dar și pentru dumneavoastră, prietenii ei.

Zilele Bibliotecii Județene «Lucian Blaga» Alba reprezintă, și în acest an, un nou prilej de a ne întâlni cu cartea, informația, animația culturală, dar și noi între noi, oamenii din biblioteci.
Vă propunem, așadar, nu una, ci două zile, 24 și 25 noiembrie, în care să ne bucurăm împreună, prin intermediul activităților pregătite special pentru dumneavoastră, mici și mari.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mulți și cu folos ani în activitate, dragi colegi bibliotecari! La mulți ani Bibliotecii Județene «Lucian Blaga» Alba!”, transmite managerul Silvan Stâncel.

Ateliere educative, lansări de carte, conferințe, expoziții, șezătoare, muzică și poezie, acestea și încă altele fac parte din programul celor două zile, pe care vă invităm să-l consultați mai jos:

Joi, 24 noiembrie 2022

10.00 Deschiderea oficială a Zilelor Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba
10:30 Reuniune științifică. Invitat lector universitar doctor Silviu Borș
12:00 Ateliere creative, vizite în bibliotecă, vizite în bibliobuz, lecturi, expoziții
13:00 Seniori prin anotimpurile culturii. Seniorii sărbătoresc bibliotecarii.
14:00 Expoziție cu produse realizate de partenerii bibliotecii în proiectul 3.22 RomânIA tradițională.
15:00 eBiblioteca.
16:00 RomânIA tradițională. Șezătoare la bibliotecă. Expoziție de carte tematică.
17:00 Verbum
18:00 Poezii pe 6 corzi. Prezentări de carte, lectură, recital muzical. Invitat special Ovidiu Scridon.

Vineri, 25 noiembrie 2022

10:00 În lumea poveștilor. Lectură pentru copii.
12:30 Biblioteca prin ochi de copil. Vernisaj expoziție lucrări plastice ale micilor cititori.
12:40 Primii pași în bibliotecă!
13:45 Schimb de cărți și jucării. Vizită în Bibliobuz.
14:00 Ateliere creative, vizite în bibliotecă, vizite în bibliobuz, lecturi, expoziții.
15:00 Expoziție de carte tematică și publicațiile bibliotecii.
16:00 Conferințele bibliotecii. Conferențiază sociologul Alin Tomuș.
17:00 Lansări de carte: Oameni vechi și noi și Convorbiri culturale, autor Mihai-Octavian Groza.
18:00 Poezii pe 6 corzi. Invitați speciali Vali Șerban și Ziua de Mâine.

Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba sunt organizate în cadrul proiectului 4.7 Zile speciale, program 4 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE, de către Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO VIDEO| Pregătiri pentru parada militară de 1 Decembrie 2022 de la Alba Iulia: Primele vehicule care vor defila de Ziua Națională au ajuns în Orașul Unirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO| Pregătiri pentru parada militară de 1 Decembrie 2022 de la Alba Iulia: Primele vehicule care vor defila de Ziua Națională au ajuns în Orașul Unirii

Alba Iulia a intrat în febra pregătirilor de Ziua Națională a Romaniei. Un convoi militar care transporta tehnică de luptă pentru parada de 1 decembrie a ajuns în această seară în oraș.

CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL de 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ: PARADĂ militară, concerte și foc de artificii

Escortate de mașinile Poliției, acestea au fost zărite pe Bulevardul Revoluției din oraș, în seara zilei de marți, 22 noiembrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: Militari, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

Ca în fiecare an, pe data de 1 decembrie, Alba Iulia, se îmbracă în haine de sărbătoare, o sărbătoare a românilor de pretutindeni. Mecca românească îi așteaptă cu brațele deschise pe toți cei care simt și iubesc românește, pe toți copiii acestui pământ încercat de greutăți de-a lungul istoriei, pentru a celebra 104 ani de la Marea Unire.

CITEȘTE ȘI: Ziua Națională a României 2022, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor de 1 Decembrie, organizate de CJ Alba. Meșteri populari, gastronomie tradițională și spectacole folclorice

Efectivele Ministerului Apărării Naţionale vor număra aproape 600 de militari în blocurile de defilare pedestră, plus alţi circa 60 de militari pentru aproximativ 30 de echipaje ale mijloacelor de tehnică de luptă. MAI (plus SRI şi Crucea Roşie) va defila cu 50 de mijloace tehnice ale IPJ, Jandarmeriei şi ISU, poliţia prezentând inclusiv un detaşament cu câini.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea