Rămâi conectat

Politică Administrație

Perspective sumbre! Populația României a ajuns sub 20 de milioane. Decese multe, nașteri puține

Bogdan Presecan

Publicat

în

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, populaţia României a scăzut în ultimul an cu 0,4 procente, la 19,9 milioane de persoane. În aceste condiții, curios este faptul că la pe listele electorale pentru alegerile europarlamentare, desfășurate la sfârșitul lunii mai, erau înscrise peste 18,2 milioane de români cu drept de vot.

populatieAstfel, potrivit datelor centralizate de INS, populaţia României a scăzut din cauza numărului de decese în creştere faţă de cel al naşterilor înregistrate.

Potrivit datelor publicate, aproape jumătate sunt bărbaţi, iar cea mai numeroasă categorie pe grupe de vârstă a populaţiei este cea cuprinsă între 25 şi 64 de ani, care depăşeşte 56 de procente. Datele prelucrate au luat în calcul persoanele cu reşedinţa obişnuită în România pentru cel puţin un an.

Potrivit unei cercetari referitoare la demografia Romaniei la orizontul anului 2060, se anticipeaza ca numarul populatiei Romaniei va continua sa scada pana in anul 2060 cu aproximativ 7,2 milioane persoane (in varianta cu migratie externa) sau cu aproximativ 6,9 milioane persoane (in varianta fara migratie externa).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent

Bogdan Ilea

Publicat

în

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent În anul 2023 deși rata infracționalității a scăzut cu 1% față de anul 2022, a avut loc o creștere exponențială a infracționalității economice. Aceasta a crescut cu 13,7%, așa cum a precizat Comisar-șef de poliție, Florin Dogaru în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea