Rămâi conectat

Curier Județean

Personajul de poveste ”Domnul Nostoc”, în vizită la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba, într-un proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asociația „ArtStudio–MH”, Compania „Teatrul pe Roți” din Arad, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba vor implementa în parteneriat proiectul „Domnul Nostoc și cabana cu cărți”.

Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii prin Administrația Fondului Cultural Național și se derulează ca un spectacol multimedia ce are un puternic caracter educativ atât prin subiectul lui, cât și prin organizarea în jurul evenimentului teatral a unor ateliere de lucru cu copii, ateliere care au ca scop construirea de personaje și elemente de decor din obiecte inutile, cu scopul direct de a le vedea integrate într-un spectacol care are ca temă  principală reorientarea copiilor și tinerilor către lectură, către lumea cărții, către locul sacru de păstrare și deschidere al cărților: BIBLIOTECA.

Pentru atingerea acestui scop, echipa proiectului va fi prezentă luni, 5 noiembrie 2018 la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, unde cu începere de la ora 11:00 vor participa la proiect preșcolarii Grădiniței cu Program Normal din Pâclișa coordonați de învățător Ioana Crișan și elevii de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Alba Iulia, care fac parte din clasa de teatru a Palatului Copiilor Alba, coordonați de învățătoarea Cristina Bulacu și profesoara Teodora Mălin. Alături de ei sunt bine veniți toți copiii care iubesc teatrul, cartea și biblioteca.

Din echipa de proiect fac parte regizorul Radu Dinulescu, creatorul de artă digitală și muzicianul Armand Richelet, actorii mânuitori Lenuța Dorobanțu și Sorin Dorobanțu și autorul de albume pentru copii Patrice Seiler din Strasbourg, ei fiind cei care au făcut un adevărat brand din personajul Domnul Nostoc.

În continuarea proiectului de la Alba Iulia, spectacolul și atelierele de lucru vor fi organizate pe data de 05 noiembrie ora 11.00 la Biblioteca Județeană „Lupe 06 noiembrie la ora 10.00 la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, și pe 07 noiembrie ora 11.00 la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea.

Spectacolul a mai fost jucat la Arad și de la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, Domnul Nostoc își va continua drumul în țară și mai apoi în spațiul francofon, fiind prezent și la Avignon în luna iulie 2020, pe scena Teatrului Atelier 44.

Activitatea face parte din proiectul 7.5 Parteneriate în conexiune cu proiectele 4.13 Expoziții de artă și 1.2 Ateliere educative, și este parte din Proiectul de Management al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba pentru perioada 2017-2020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri, în jurul orei 11:30, în com. Livezile, Valea Răchișului. Au intervenit pompierii cu o autospecială. Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în com. Livezile, Valea Răchișului. Revenim cu amănunte. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea