Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Persoanele juridice şi instituţiile publice se pot înscrie în programul Rabla 2014 din 23 aprilie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Persoanele juridice şi instituţiile publice care vor să se înscrie în „Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2014” pot depune dosarele începând cu data de 23 aprilie, potrivit unui comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM). Anul acesta, AFM a alocat un număr de 3.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice. Tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.

„Preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Adrian Gearâp, a dispus deschiderea sesiunii de depunere şi validare a dosarelor pentru persoanele juridice şi instituţiile publice din Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2014, începând cu data de 23 aprilie 2014”, se arată în comunicat.

AFM a alocat un număr de 3.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice. „Dosarele se vor depune la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, iar termenul limită de depunere a acestora este 1 septembrie 2014. Persoanele juridice şi instituţiile publice interesate pot consulta Ghidul de finanţare publicat pe site-ul instituţiei noastre în care sunt prevăzute atât condiţiile de eligibilitate, cât şi documentaţia necesară pentru înscrierea în program”, se mai precizează în comunicat.

Lista persoanelor juridice şi a instituţiilor publice, validate să participe în programul „Rabla 2014”, va fi publicată pe site-ul instituţiei (www.afm.ro).

Pe de altă parte, aproape 1.500 de rezervări din partea persoanelor fizice erau înregistrate până marţi dimineaţă în sistemul informatic al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) pentru ediţia din acest an a Programului „Rabla” 2014.

Anul acesta, cei care vor dori să îşi caseze maşina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achiziţia unui autoturism nou se vor prezenta direct la dealerul auto validat de la care doresc să cumpere şi se vor înscrie, urmând ca apoi să meargă la un colector autorizat în program pentru casare, la Poliţie pentru radierea autovehiculului şi să revină la dealer pentru a încheia contractul de vânzare-cumpărare.

Cei care vor să îşi caseze vechea maşină, dar nu şi să cumpere o maşină nouă, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, cu care trebuie să meargă la dealer. Atunci când va fi eliberat tichetul electronic, acesta va fi pe numele celui care cumpără autoturismul.

Astfel, nemaiexistând fizic tichete, ele nu vor mai putea fi obţinute şi vândute de cei care au de casat o maşină, dar nu vor să cumpere o maşină nouă. În schimb, cei aflaţi în această situaţie trebuie să se înţeleagă din start cu cineva care vrea să cumpere o maşină nouă, căruia să îi cedeze reducerea de 6.500 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea